A járvány közepén a kormány több mint 76 ezer embertől vonta meg a tb-jogosultságát

A Fidesz törvénymódosításának köszönhetően az életmentő beavatkozásokon kívül nekik mindenért fizetniük kell az orvosnál.

2021. június 14., 21:10

Szerző:

Facebook-posztban számolt be Ungár Péter LMP-s képviselő arról, hogy kikérte a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől, hány ember vesztette el a társadalombiztosítási jogosultságát azóta, amióta az a rendszer, hogy aki nem fizet járulékot, annak nem jár egészségügyi ellátás Magyarországon.

A képviselő közlése szerint március 11. és május 31. között 76 ezer embernek került érvénytelenítésre a TAJ száma. 76 ezer ember mostantól csak akkor jár egészségügyi ellátás, ha külön fizet érte, miközben erre nyilván nincs lehetősége – írja Ungár.

A kormány szemére veti, hogy „mindezt a harmadik hullám csúcsán lépte meg, amikor létszükséglet volt, hogy mindenki orvoshoz forduljon, aki tüneteket észlel magán”. Ungár szerint „a Fidesz legfontosabb dolga az volt, hogy újra megüzenje: ez a kormány a gazdagokat támogatja, a nélkülözőket kisemmizi, és mindezt büszkén teszi”. 

(Kiemelt képünk illusztráció: MTVA/Bizományosi | Oláh Tibor )

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.