A helyi polgármester nem engedi, hogy a roma csapat is használja a focipályát

A besenyőtelki Dankó SC kéthetente akart pályára lépni. 

2022. május 1., 06:33

Szerző:

Nem engedi az önkormányzat, hogy a község focipályáján játsszák a meccseiket, így nem indulhat a bajnokságban a besenyőteleki romákból álló Dankó SC, állítja a klub elnöke.

A csapat a megyei III. osztályban szeretne pályára lépni. A településen csak a község focipályája alkalmas a találkozók megrendezésére. A Dankó SC ezért kért engedélyt arra, hogy ott bonyolíthassák le mérkőzéseiket.  Az önkormányzat a kérést elutasította. A klub elnöke szerint, mert cigányok. A besenyőtelki polgármestere szerint szó sincs rasszizmusról, írja az rtl.hu.

„Kiszivárogtak a dolgok, hogy biztos majd összeverekednének, meg tönkretennék a pályát, meg tönkretennék az öltözőt, ilyen szavakat használtak. Mondja meg nekem őszintén bárki, hogyha ez nem romaellenes hangulatot szított”

– nyilatkozra az RTL Híradónak Lovas Sándor, a Dankó SC elnöke. „Nagyon sok településen ez már megmutatkozott, hogy ha két csapat működik, az mindig csak problémát okoz. Tehát mi egy 2700 lelkes településen élünk, kistelepülés, nincs annyi játékos, annyi utánpótlás korú gyerek, hogy két csapatot is elbírjon” –magyarázta a tiltást a települést irányító Bozsik Csaba. 

 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI)