A Hegyvidéken bejött az ellenzéki összefogás

Hajnal Miklós közel 50 százalékos feldolgozottságnál majdnem ezer szavazattal vezet.

2022. április 3., 22:01

Szerző:

Az már a szavazás előtt világos volt, hogy Budapesten szinte az összes választókerületben ellenzéki győzelemre lehetett számítani. A legbizonytalanabb kerület azonban egyértelműen a hármas számú választókerület, a Hegyvidék volt, ahol az előválasztáson győztes Hajnal Miklós a kihívója a Fidesz államtitkárnak, Fürjes Balázsnak.

Közel 50 százalékos feldolgozottságnál az látszik, hogy a momentumos politikus a szavazatok 46,91 százalékával, 11 030 szavazattal rendelkezik, míg a fideszes jelölt, Fürjes Balázs 10 110 szavazatot gyűjtött, derül ki az NVI honlapjáról. Az állás százalékosan így 47-43. A Kutyapárt elnöke, Kovács Gergely eddig elmarad a várakozásoktól, mindössze 5 százalékot gyűjtött be idáig. 

(Kiemelt kép: Fekete-Győr András és Hajnal Miklós fotózkodik a Széll Kálmán téren, Budapesten, 2021. szeptember 18-án. Fotó: Dimény András / 168.hu)

 

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt