A Gyurcsány-film rendezője a kilőtt szemű Nagy Lászlóval szétrollkodta Gyurcsány Ferenc fórumát

 Skrabski Fruzsina szerint a volt miniszterelnök kigúnyolta a 2006-os zavargások áldozatát.

2021. augusztus 11., 17:46

Szerző:

Kedden sem volt akciómentes a Demokratikus Koalíció fóruma, ahol ezúttal „Fussunk össze Budapesten, fiatalok!” címmel Gyurcsány Ferenc hívta össze a párt és annak politikája iránt érdeklődőket. A fővárosi bisztróban fiatalok tucatjai jelentek meg, az eseményre az újságírók mellett pedig az Elk*rtuk című, a 2006-os zavargásokról szóló politikai krimi rendezője, Skrabski Fruzsina is elment. A DK elnökét épp a Mandiner egyik újságírója kérdezte, hogy mi a véleménye róla: a 2006-os zavargások miatt 2021-ben is vegzálják őt, amikor egy adott ponton a film rendezője a „rendőrterror” egyik szembelőtt áldozatával, Nagy Lászlóval az oldalán bekiabált a volt miniszterelnöknek.

A rendező a történtekről videót is készített, amit saját Facebook-oldalán is megosztott. Gyurcsány Ferenc az újságíró és egy másik jelenlévő kérdésére kifejtette, „a Fidesznek nyilvánvaló, hogy 2006-ról beszéljünk, Gyurcsányról beszéljünk, a szemkilövetőről beszéljünk. Ha el tudják hitetni az országgal, hogy egy olyan csávóval álltok szemben, aki lelkiismeretfurdalás nélkül sérülést okozott bárkinek is és ő ez, akkor a Fidesz győzött” – a kérdező újságíróra utalva a DK elnöke hozzátette: „Akik ezt kérdezték, azt akarták, hogy erről szóljon a magyar közélet egy része”. Nemsokkal ezután kiabált be a Gyurcsány-film rendezője, aki szerdai Facebook–posztjában is kifejtette a történteket. 

„A Mandiner munkatársa kérdésére válaszolva a volt miniszterelnök kifejtette, hogy ez csak egy narratíva, hogy ő felelős, ekkor kiabáltam be, hogy itt van személyesen egy áldozat, Nagy László, akinek kilőtték a szemét. Aztán azt magyarázta, hogy itt van ez az alak, megmosta a haját – ott ez úgy jött le, hogy megpróbálja nevetségessé tenni” – mondta  Skrabski Fruzsina, aki cáfolja az elnöknek azt az állítását, hogy Nagy Lászlóval rendszeresen járnak a fórumaira. „Most is próbáltam a legális csatornákon eljutni hozzá, de nem nyilatkozik, nem mer és személyeskedéssel próbálja meg elleplezni a felelősségét, hogy 2006-ban két hónapon keresztül kínozták magyar emberek százait. Megverték őket, kilőtték a szemüket, megalázták őket. Van, aki emiatt öngyilkos lett, sokan lelkileg, fizikailag tönkrementek. Gyurcsány ezen viccelődött tegnap” – írta a rendező. 

A DK elnöke Kálmán Olga, elnökségi taggal az eseményen megjelenő fiataloknak mesélt a magyar politikáról. Gyurcsány Ferenc Facebookon meghirdetett eseményre a 168 is elment, és beszámolt a provokátorokról. Ahogy megírtuk, a résztvevők közül közben bekiabálta valaki, hogy „Gyurcsány kilövette a szemét” egy embernek a 2006-os zavargások alkalmával. Mint szerdán kiderült, ez a bekiabáló az Elk*rtuk rendezője volt. „Nem szeretem a kiabálókat. A kiabálók menjenek a focipályára!” – mondta Gyurcsány válaszként. Erről bővebben itt olvashat.

(Kiemelt kép: Nagy László és Skrabski Fruzsina a Gyurcsány Ferenc fiatalokat megszólító kampányeseményen, a Fussunk össze fiatalok címmel a budapesti Promenád bisztróban. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)