A gyerekvédelmi konferencián is ugyan az jutott a Fidesz eszébe, mint mindig

Kocsis Máté: a gyermekvédelem ügyéért a mi politikai közösségünk a legvégsőkig kiáll. Varga Judit: a gyermekvédelmi törvény a gyermekek védelméről és a szülők jogairól szól

2021. november 25., 13:57

Szerző:

Konferenciát rendezett három, a Fideszhez közel álló szervezet Következő ezer év a gyermekekért címmel. Az Alapjogokért Központ, a Batthyány Lajos Alapítvány és a Szent István Intézet konferenciáján fideszes politikusok is felszólaltak. Kocsi Máté hangsúlyozta: „A gyermekvédelem ügyéért (...) a mi politikai közösségünk a legvégsőkig kiáll".

A Fidesz frkacióvezetője szerint Magyarország azon országok közé tartozik, ahol a gyermekek jövőjét sorskérdésnek tekintik és ahol emiatt egyre többen vállalják a liberális sajtó és közösségi média retorzióit. Az LMBTQ-propaganda és a genderideológa nagy erőket mozgat meg a család intézményének gyengítésére, a társadalom kohéziós erőinek lebontására és az evidenciák megkérdőjelezésére.

Varga Judit szerint a gyermekvédelmi törvény a gyermekek védelméről és a szülők jogának biztosításáról szól. Az igazságügyi miniszter elmondta:  a gyermekvédelmi törvény azt az evidenciát rögzíti, hogy a gyermek nevelése meghatározásának a joga egyedül a szülőt érinti. „A törvény elleni támadás célja, hogy eltüntesse a természetes közösségeket – amelyek alapegysége a család –, és amelyekből Magyarország szuverenitása épül fel."

 

(Kiemelt kép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. Balról Halász János, jobbról Selmeczi Gabriella, a Fidesz frakcióvezető-helyettesei. MTI/Kovács Tamás)