A gyalogosoké lesz a rakpart és a Lánchíd

Plakátkiállítással, kincskereső játékkal és nosztalgiavillamossal várják az érdeklődőket március 13. és 15. között.

2021. március 11., 09:26

Szerző:

A rakpart és a Lánchíd megnyitásával ünnepel a Főváros, plakátkiállítással, kincskereső játékkal és nosztalgiavillamossal várják az érdeklődőket - Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye szerint.

Ingyenes plakátkiállítással, telefonon játszható kincskereső játékkal és nosztalgiavillamossal készül a Főváros az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kezdetének évfordulójára március 13. és 15. között, szombattól hétfőig. Most szombaton ismét megnyitjuk a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között, ezentúl a rakpartot érintő beruházások elindításáig minden hétvégén újra birtokba vehetik a gyalogosok, sétálók, kerékpárosok. A Lánchidat lezárjuk a háromnapos hétvégére az autós forgalom elől, csak gyalogosan lehet majd használni, ami egyúttal a búcsúra is lehetőséget ad: március 17-től a felújítás végéig nem lehet átsétálni a Lánchídon.

Most szombaton ismét megnyitjuk a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között, ezentúl a rakpartot érintő beruházások elindításáig minden hétvégén újra birtokba vehetik a gyalogosok, sétálók, kerékpárosok. A Lánchidat március 13-15. között lezárjuk az autós forgalom elől, csak gyalogosan lehet majd használni, ami alkalmat ad a kiállítás megtekintésére, illetve a hídtól való búcsúzásra. Március 17-től, szerdától ugyanis elkezdődik a Lánchíd felújítása. A helyszíni kivitelezést előkészítő munkálatok miatt a járdákat lezárják, így a gyalogosok a felújítás végéig nem használhatják a hidat. Az autós forgalom elől várhatóan június közepétől lesz lezárva a Lánchíd.

(Kiemelt kép: Kerékpárosok és gyalogosok közlekednek a gépjárműforgalom elől a hétvégére lezárt pesti alsó rakparton, előtérben motoros rendőrök 2020. május 16-án. Fotó: MTI | Mónus Márton)