A francia szélsőjobb vezetőjével egyeztetett Novák Katalin

Szombat reggeli program.

2021. december 4., 11:44

Szerző:

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős miniszter, a Fidesz alelnöke a Facebookon osztotta meg, hogy szombat reggel Marine Le Pennel, a francia szélsőjobboldal vezetőjével egyeztetett Varsóban. 

„Reggeli egyeztetés Marine Le Pennel az európai jobboldali pártok jövőbeli szorosabb együttműködéséről. Hamarosan folytatódik a varsói fórum, ahol többek között két panelbeszélgetést is szerveznek Európai Egyesült Államok vs. nemzetállamok, illetve az EU-s tagállamok jogainak megvédése témakörében”

– írja bejegyzésében a miniszter.

A varsói fórumon Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz. A program kezdetén Orbán Viktor négyszemközti megbeszélést folytatott Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnökkel, majd az európai pártvezetők munkavacsorája vette kezdetét – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel péntek este.

(Kiemelt kép: Novák Katalin Facebook-oldala)

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.