A főügyészség elrendelte a nyomozás folytatását a fideszes tanár ügyében

2017. november 23., 11:46

Szerző:

Ahogy korábban megírtuk, a rendőrség lezárta a nyomozást annak a fideszes tanárnak az ügyében, aki az V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium diákjainak alapítványi pénzét hazavitte, hogy otthon egy külön dobozban tartsa.

A nyomozást a rendőrség azzal zárta le, hogy nem állapítható meg bűncselekmény. Összesen 3 674 000 forint tűnt el, ebből 3,2 millió forintot a tanár visszaadott. A számlához tartozó bankkártya nála volt, a számlához csak ő fért hozzá. Ezért is érthetetlen a nyomozás lezárása.

A Fővárosi Főügyészség viszont elrendelte a nyomozás folytatását – írja a HVG.hu. Csütörtöki közleményükben megállapították, hogy a rendőrség bizonyítottság hiányában szüntette meg a nyomozást októberben. Ezt a döntést az ügyészség felülvizsgálta, és indokoltnak tartja a nyomozás folytatását.

„A gyanúsított által előadott védekezés és a nyomozás során beszerzett egyéb adatok alapján a nyomozó hatóság arra a megállapításra jutott, hogy nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény, ezért a nyomozást 2017 októberében megszüntette. A nyomozás felügyeletét ellátó Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a nyomozás megszüntetéséről hozott határozatot, és az ügyben keletkezett iratokat hivatalból felülvizsgálta. Ennek eredményeként az ügyészség megállapította, hogy a megszüntetésre idő előtt került sor, a bűncselekmény gyanúja ugyanis továbbra is fennáll, és vannak még olyan nyomozási cselekmények, amelyeket a tényállás teljes körű tisztázása, valamint a megalapozott döntés érdekében el kell végezni” – áll a közleményben.

A tanár még mindig tartozik kétszázezer forinttal, illetve a banki kivétekkel ötvenezer forintos költséget is okozott.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.