Orbán a Fidesz születésnapját ünnepli

35 éve alakult meg a Fidesz.

2023. március 30., 10:29

Szerző:

„Nekünk Magyarország az első” – írta Orbán Facebook-posztjában, ami mellé írta, hogy 35 éve alakult meg a Fidesz.

A Fideszt 1988 március 30-án alapította 37 egyetemi hallgató. Az alapító okiratot a Bibó István Szakkollégiumban fogadták el. Az alapítók között volt többek között Bayer Zsolt, Deutsch Tamás, Kövér László, Németh Zsolt, Szájer József és maga Orbán Viktor is. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor a Kossuth Lajos tér 13-15-nél 1990-ben. Fotó: Fortepan / szitakri)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.