A Fidesz szerint a baloldal akadályozza a pedagógusbéremelést

A baloldal meg akarja fúrni a pedagógusbéremelést, közölte a Fidesz a Demokratikus Koalíció (DK) nyilatkozatára reagálva.

2022. október 12., 17:22

Szerző:

A Fidesz szerint a baloldal az, aki folyamatosan akadályozza a pedagógusbéremelést, hiszen egyfolytában azért áskálódnak Brüsszelben, hogy Magyarország ne kapja meg a hazánknak járó forrásokat, amelyek többek között a további pedagógusbéremelést is fedeznék.
 

Közölték: a Fidesz-KDNP szerint is emelni kell a tanárok fizetését. Ezért az Országgyűlés már elfogadott számos olyan javaslatot, amik az uniós forrásokhoz történő mihamarabbi hozzájutást segítik elő, de ezek közül a baloldal egyiket sem támogatta

  „Ha Gyurcsányékon múlna, a pedagógusoknak eddig se és ezután sem lenne béremelés”

–- állítja a Fidesz.
 

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a DK követeli, hogy vegyék vissza a jogtalanul kirúgott tanárokat, vonják vissza a tankerületi büntetéseket, adják vissza az önkormányzatoknak az iskolákat és a tanárok kapják vissza a sztrájkjogot.

(Fotó: Pörneczi Bálint / AFP)

13:10

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos keresések formálták legnagyobb mértékben az idei év összesített magyar Google-listáját, a felkapott keresések tízes toplistáját Ukrajna vezeti