A Fidesz szerint a baloldal akadályozza a pedagógusbéremelést

A baloldal meg akarja fúrni a pedagógusbéremelést, közölte a Fidesz a Demokratikus Koalíció (DK) nyilatkozatára reagálva.

2022. október 12., 17:22

Szerző:

A Fidesz szerint a baloldal az, aki folyamatosan akadályozza a pedagógusbéremelést, hiszen egyfolytában azért áskálódnak Brüsszelben, hogy Magyarország ne kapja meg a hazánknak járó forrásokat, amelyek többek között a további pedagógusbéremelést is fedeznék.
 

Közölték: a Fidesz-KDNP szerint is emelni kell a tanárok fizetését. Ezért az Országgyűlés már elfogadott számos olyan javaslatot, amik az uniós forrásokhoz történő mihamarabbi hozzájutást segítik elő, de ezek közül a baloldal egyiket sem támogatta

  „Ha Gyurcsányékon múlna, a pedagógusoknak eddig se és ezután sem lenne béremelés”

–- állítja a Fidesz.
 

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a DK követeli, hogy vegyék vissza a jogtalanul kirúgott tanárokat, vonják vissza a tankerületi büntetéseket, adják vissza az önkormányzatoknak az iskolákat és a tanárok kapják vissza a sztrájkjogot.

(Fotó: Pörneczi Bálint / AFP)

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.