A Fidesz megvédte a börtönbüntetésre ítélt Nikola Gruevszkit, Hidvéghi Balázs szerint a macedón kormány Soros György befolyása alatt áll

2018. november 14., 19:31

Szerző:

Nem sokkal azután, hogy a Miniszterelnök jelezte, biztonsági okokból különleges menedékjogi eljárást biztosítanak Nikola Gruevszki macedón exkormányfőnek, aki kétéves börtönbüntetése és az elfogatóparancs elől szökött Magyarországra, Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója kiállt egy sajtótájékoztatóra, és azt nyilatkozta: 

– Magyarországon egy olyan politikus kért menedéket, akit egy baloldali kormány - amely mögött Soros György befolyása nyilvánvalóan kimutatható - e pillanatban üldöz és fenyeget.

Nikola Gruevszkit fél éve 2018 májusában vesztegetés miatt két év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, miután kiderült, hogy 2012-ben törvénytelenül utasított Gordana Jankuloska belügyminisztert, hogy szerezzen be neki egy 600 ezer eurós Mercedest magánhasználatra. A belügyminsztert egy külön tárgyalássorozat végén hat év börtönre ítélték.

Az nem világos, hogy  Hidvéghi Balázs tudatában van-e, hogy egy elítélt bűnözőt védett meg, de az nem meglepő, hogy Soros György eszébe jutott, a Stop Soros szlogen és az azt kísérő gyűlöletkampány ugyanis eredetileg Nikola Gruevszki ötlete volt, az Orbán-kormány az egészet Macedóniától vette át. 

Hidvéghi Balázs
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Macedónia Nikola Gruevszki kiadására kéri Magyarországot, aminek kapcsán Zoran Zaev jelenlegi miniszterelnök azt nyilatkozta, Magyarország ne védjen olyan bűnözőt, aki a Macedónia állampolgárainak kárt okozott. – Milyen motivációt jelentene az nekünk, tagjelölt országoknak, ha az Európai Unió egyik tagországa a bűnözők menedékévé válna, és nem tisztelné a nemzetközi gyakorlatot és a nemzetközi jogot – feszegette Zoran Zaev.

Kérdés az is, hogy Nikola Gruevszki hogyan jutott el Magyarországra, a személyes és a diplomata-útlevelét ugyanis még 2017 júliusában elvették tőle. Az biztosnak tűnik, hogy aligha menekülhetett volna el Macedóniából Magyarországra a legfelsőbb szerb és magyar politikai körök tudta nélkül.

Arról ebben a cikkünkben írtunk részletesen, hogy a rejtélyes miniszterelnöki tanácsadóhoz, Habony Árpádhoz közeli vállalkozók hogyan építenek ki egy médiabirodalmat Macedóniában is.

2024. február 24., 15:12

Szombat este többségében a keleti tájakon várható, hogy megázunk, napsütésből főleg északnyugaton, helyenként a Dunántúlon kaphatunk rövidebb időszakokat. Vasárnap eleinte több helyen előbújhat a nap, napközben ismét sokfelé megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és már a középső tájakat és a Dunántúl keleti felét is érintheti a csapadék.