A Fidesz jelöltje nyert a budafoki időközi önkormányzati választáson

A Fidesz-KDNP jelöltje, Krieger Krisztina nyerte a Budapest XXII. kerületében tartott időközi önkormányzati választást vasárnap.

2022. augusztus 1., 06:39

Szerző:

A választást azért kellett megtartani, mert a 6. egyéni választókerületben lemondott a képviselő. Az időközi választáson két jelölt indult, Kapitány Alexandra, a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik jelötjeként, Krieger Krisztina pedig a Fidesz-KDNP jelöltjeként.

A választói névjegyzékben 3469-en szerepeltek. Krieger Krisztina 502 szavazatot (50,5 százalék), míg Kapitány Alexandra 492 (49,5 százalék) szavazatot kapott.

(Kiemelt képünk illusztráció: Szavazó kutyájával az európai parlamenti választáson a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban kialakított 11-es szavazókörben 2019. május 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt)

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.