Karácsony: A Fidesz helyében szoronganék

Márki-Zay Péter nem „politikusul” beszél, hanem őszintén.

2022. február 11., 19:35

Szerző:

Soha nem fogjuk legyőzni Orbánt, ha nem értjük meg, miért tudott hatalmon maradni 12 éven át – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint tehát az ellenzéknek van azzal dolga, hogy megértse, feldolgozza: az Orbán-kormány hatalma mögött vannak jogos választói igények. Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelöltségével úgy látja, fel lehet állítani egy ellenajánlatot, csak jobban kell fókuszálnunk az üzeneteiket arra, hogy a gazdaságban lévő válsághangulat szerves része a kormány politikájának.

Karácsony Gergely beszélt arról is, hogy ő nem igazán látja, amit Márki-Zay Péter mondott már párszor, hogy árulók vannak az ellenzék soraiban, de az tény, hogy irgalmatlan erők vannak a Fidesz oldaláról az ellenzéki egység megtörésére. – Ehhez pedig vannak hasznos idióták az ellenzékben – fogalmazott.

A politikus Márki-Zay Péter sokszor leegyszerűsítő és a kormányoldali média által sokat használt mondatai kapcsán arról beszélt, hogy lehet, ma olyan világot élünk, amikor ezek a mondatok szükségesek ahhoz, hogy azokat a buborékokat, amelyekben a választók élnek, kipukkasszuk. Jelöltjük szerinte nem „politikusul” beszél, hanem őszintén.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely interjú. Budapest, 2020. június 23. Fotó: Pozsonyi Roland / 168.hu)