A „csináld magad” temetésen élcelődik a Die Presse

2013. szeptember 12., 06:23

Ingyenes temetésről határozott a magyar parlament: a koporsót, illetve az urnát, valamint a sírhelyet az állam adja – térítés nélkül, és nemcsak a szociálisan rászoruló hátramaradottaknak, viszont a sírt kiásni és visszatemetni, valamint a holttestet előkészíteni a rokonságnak magának kell – írja a Die Presse.

A magyar sajtó már arról ír, hogy kitört a „Csináld magad!” mozgalom a temetőkben.

A temetkezési vállalkozók viszont tiltakoznak, mert félnek a forgalmuk visszaesésétől. Arról nem beszélve, hogy januártól kezdve a kórházak 200 méteres körzetében nem tarthatnak fenn irodát.

Az ellenzék bírálja az új rendet, mert úgy ítéli meg, hogy létrehozza a szegények temetőjét. És az egész ügyet csupán választási fogásnak tartja a Fidesz részéről.

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.