A CivilZugló egyesület Hadházyt támogatja az előválasztáson

Várnai László helyi képviselő szerint Tóth Csaba nem végzett jó munkát Zugló élén, ráadásul miatta a városrész olyan, mintha egy "NER-város" lenne.

2021. április 15., 10:37

Szerző:

- Az elmúlt tíz évben azt tapasztaltuk, hogy Tóth Csaba árt Zuglónak - mondta Várnai László, a CivilZugló Egyesület képviselője a 168.hu Keljfeljancsi című műsorában. Mint mondta komoly döntést hoztak, ami megváltoztathatja az előválasztás végkimenetelét is.

- Az egyesületünk úgy döntött, hogy az előválasztásban támogatni fogja Hadházy Ákost. Eddig parlamenti választás során nem foglaltunk állást, de most úgy gondoltuk, hogy itt az ideje ennek - folytatta. Hozzátette, ez számukra komoly döntés, hiszen a rájuk szavazó 10 százalék eldöntheti a választást is.

Várnai hozzátette, nem érti, hogy Tóth miért támadja Hadházyt azzal, hogy soha nem élt Zuglóban, hiszen "ő sem élt Zuglóban egy percet sem".

Szerinte különbséget kell tenni országgyűlési képviselő és polgármester között, ez utóbbinak szerinte azon a településen kell élnie, amit vezet, míg a másiknak nem feltétlenül. Úgy vélte, Tóth Csaba jelenléte miatt "pont ugyanúgy van vezetve Zugló, mint a NER". szerinte egyszerűen az történik, hogy Tóth Csaba a Fideszt "nem bántja és emiatt úgy viselkedik, mint egy Fideszes vállalkozó". Emlékeztetett, hogy a zuglói újságot is a Mediaworks nyomja, ami köztudottan Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik. "Zugló ebből a szempontból olyan, mint a NER-nek az egyik városa." - tette hozzá. Fájlalta még, hogy a kerületi média nem objektív, sem az újság, sem a Zugló Tv.

Szerinte korábban, mikor még Karácsony volt a polgármester, többször előfordult, hogy megborult a hierarchia. - Tudom, hogy volt nyolc-tíz súlyos ügy, amikor Karácsony mert szembeszállni Tóth akaratával, meg is vétózta a liget ügyben, közbeszerzésügyben, és volt másik harminc amikor nem mert szembe szegülni, és engedte, hogy elvigyék a pénzt vagy a telket - fogalmazott Várnai.

 (Kiemelt kép: Várnai László, a Civilzugló Egyesület elnöke felszólal Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa meghallgatásán Országgyűlés kulturális bizottságának ülésén 2015. október 26-án. Fotó: MTI | Kovács Attila)

08:23

Mindent megteszünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát! - olvasható Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap esti Facebook-bejegyzésében, amelyet a Védelmi Tanács ülése után adott közre.