06:45 - 09:00

Keljfeljancsi

Fiala János műsora

A civilek nem, a Dózsa György úti gázoló étterme gond nélkül oszthatott ételt a rászorulóknak

2017. december 22., 15:09

Szerző:

„Az étterem tulajdonosainak és kollégáinak köszönhetően ma egytál ételt oszthattunk az étterem előtt. Köszönjük, hogy az V. kerület polgármesteri hivatala is hozzájárult a köztéren történő ételosztáshoz ezzel is támogatva kezdeményezésünket" – vette észre a bejegyzést Berki Krisztián Instagramján a 444.

Berki személyes jelenlétével voltaképpen egy Nyugati téri pizzériát népszerűsített. Az egykori DJ Karmatronic nevű helyet korábban évekig egy bizonyos Achilles Filippo Sparta működtette, ám őt szervezett bűnözői körök életveszélyesen megfenyegették, és elvették tőle az éttermet. Sparta Olaszországba menekült. 

Az éttermet működtető cégnek 2016. áprilisa óta M. Richárd az ügyvezetője. Ő az, aki májusban két halálos áldozatot követelő balesetet okozott a Mercedes kabriójával, jogosítvány nélkül. A férfi házi őrizetben várja a fejleményeket. 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

M. Richárdot  „Gyurma” fedőnéven ismerik a titkosszolgálatnál. Év elején titkos nyomozás folyt ellene, és egy „Izom” néven futó biztonsági ember ellen, aki Rogán Antalt és Németh Szilárdot védte egy csepeli nemzeti konzultációs közönségtalálkozón.

November végén több jótékonysági ételosztással foglalkozó civil szervezet is panaszkodott, hogy hónapok óta nem kap területfoglalási engedélyt pénzért sem, nemhogy ingyen, pedig korábban több fővárosi kerület méltányosságból elengedte a foglalási díjat. M. Richárdnak ilyen gondja ezek szerint nem volt.