A CEU csak várjon, Szijjártó most a Mahacsulalongkornradzsavidjalaja Egyetemről állapodott meg

2017. november 19., 13:29

Szerző:

Nagyon fontos oktatási és gazdasági megállapodásokat kötöttünk Thaifölddel – nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Bangkokból vasárnap az MTI-nek. Szijjártó elmondta, hogy megállapodtak a thai hatóságokkal a Mahacsulalongkornradzsavidjalaja Egyetem további magyarországi működéséről. Az egyetem a Tan Kapuja Buddhista Főiskolával áll együttműködésben.

A thai kormány készen áll arra, hogy az intézmény „mindenben megfeleljen az új magyar felsőoktatási előírásoknak" – mutatott rá a politikus. Az oktatási megállapodások keretében jövő szeptembertől évente negyven ösztöndíjas hallgató érkezik Thaiföldről Magyarországra – tudatta a miniszter.

A tárcavezető egyúttal elmondta, hogy a thai hatóságok feloldják a madárinfluenza miatti importtilalmat Magyarországgal szemben, így újra megindulhat a liba- és kacsamáj, a napos baromfi, valamint a tojás exportja a délkelet-ázsiai országba.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.