A CBA-ban is érdekelt a kitiltási botrány egyetlen vádlottja

Tábor Viktor, az Advanced Network Technologies Kft. egyedüli tulajdonosa és egyik ügyvezetője lehet az az üzletember, akit az ügyészség megvádolt a kitiltási botránnyal kapcsolatban – .

2015. december 18., 20:28

Az ANT Kft. egy több mint 1 milliárd forintos árbevételű információs technológiai és IT-biztonsági szolgáltatásokat nyújtó cég. Többek között a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak szállítanak hardvert a hivatal biztonsági projektjeihez.

A ügyészség sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy Tábor lenne a vádlott, azonban „szinte tálcán kínálták” az információt pusztán azzal, hogy körülírták a vádlottat – írja a Hvg.hu

Tábor a CBA központi cégének, a CBA Kereskedelmi Kft. résztulajdonosa is 2012 szeptembere óta. A CBA

az Index megkereséséreezzel kapcsolatban közölte, Tábor Viktor a CBA Kereskedelmi Kft.-ben 500 000 Ft erejéig résztulajdonos, 0,02 százalék a tulajdonhányada. Semmilyen funkciót nem látott el a CBA-ban, a vezetőségnek sosem volt aktív kapcsolata vele.

A vád szerint kétmilliárdos vesztegetési pénzt kértek az amerikai Bunge étolaj-kereskedő cégtől, mondván: a Századvég a Fidesznél elintézi, hogy csökkenjen az étolaj áfája. Az ügyészség szerint azonban magánakcióról volt szó, és az elkövető hazudott kormányzati kapcsolatairól.

Az USA-ból korrupciógyanú miatt kitiltott hat kormányzati szereplő közül a mai napig csupán Vida Ildikó volt NAV-elnök kiléte ismert.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.