A belügyi és rendvédelmi dolgozók 70 százaléka azt fontolgatja, hogy felmond

A szakszervezetek szerint a rendvédelem területen dolgozók alulfizetettek, túlhajszoltak és szociális, egzisztenciális problémával küzdenek.

2021. május 23., 14:54

Szerző:

A Belügyi Érdekegyeztető Tanács munkavállalóit képviselő szakszervezetek megbízásából készített felmérés szerint a belügyi és rendvédelmi dolgozók 70 százaléka fontolgatja a pályamódosítást - írta a Magyar Hang.

Ennek hátterében pedig az alacsony fizetés, a kiégés és a kevés szociális juttatás áll.

A kérdőívet több ezren, többek között rendőrök, a civil állomány tagjai, a büntetés-végrehajtási dolgozók, valamint tűzoltók töltötték ki, a 91 százalékuk a hivatásos állomány tagja, és több mint egy évtizede – harmaduk már több mint 20 éve – teljesít szolgálatot.

A válaszadók közül legtöbben a korkedvezményes nyugdíj visszavezetését, valamint a fizetések emelését tartanák a legsürgetőbb feladatnak, de az igények között sokan említették a szociális juttatások, valamint a kiégést okozó körülmények rendezését is.

A válaszadók háromnegyede elégedetlen a juttatási csomaggal. A lap úgy tudja, a felmérést egy levéllel együtt eljuttatták Pintér Sándor belügyminiszterhez is.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó: 168.hu | Merész Márton)