9,6 millió forintos büntetést kapott Szabó Tímea Kövér Lászlótól

A házelnök által kiszabott büntetést ma szavazta meg a parlament.

2021. október 19., 21:19

Szerző:

A Párbeszéd társelnöke 9,6 millió forintos büntetést szabott ki az Országgyűlés elnöke, Kövér László, amiért az egy olyan zászlót tűzött ki az elnöki pulpitusra, amin a Fidesz-logó és a kínai zászló látható egybe mosva, osztotta meg Szabó Tímea a Facebook-oldalán. A büntetést ma szavazta meg a parlament.

A politikus szerint 

„Orbán és a Fidesz ugyanis a Fudan Egyetem tervezett idehozatalával a Kínai Kommunista Párt fiókszervezetévé vált”.

(Kiemelt kép: Szabó Tímea Facebook-oldala)

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.