6,3 milliárd forintot ad egyházi fejlesztésekre az Orbán-kormány

2019. április 2., 12:40

Szerző:

Összesen 6,3 milliárd forintot ad egyházi fejlesztésekre az Orbán-kormány. A Magyar Közlönyben hétfőn megjelent rendeletet Orbán Viktor írta alá – vette észre a Népszava.

Az Orbán-kormány ezzel az összeggel a Magyar Katolikus Egyház, a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség, a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Ortodox Exarchátusa és a Magyarországi Református Egyház hitéleti szolgálatát segíti.

Idén négymilliárd forintot, a jövő évi költségvetés terhére pedig 2,3 milliárdot ítélnek meg, főként ingatlanvásárlásra vagy felújításra. A keretből 14 egyházi beruházást támogatnak.

Az erdélyi Sapientia Alapítvány egy szintén a miniszterelnök által jegyzett határozat szerint pedig jövőre 4,46 milliárdhoz jut, hogy tevékenységét bővíthesse. A pénzt az Erdélyi Hagyományok Háza Központok létrehozására és működtetésére kapják a Bethlen Gábor Alapon keresztül, az összeget ingatlanok vásárlására és felújítására költheti az alapítvány.

 

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.