Háromszázmillióért vesznek laptopokat és nyomtatókat az országgyűlési képviselőknek

2017. november 23., 12:07

Szerző:

Háromszáz laptopra, 150-150 wifi-routerre és nyomtatóra, háromszáz egérre és egy darab külső billentyűzet beszerzésére írt ki nyílt pályázatot az Országgyűlés Hivatala – írja a MFor az EU-s közbeszerzési értesítő alapján. A felszerelést az országgyűlési képviselők kapják, a portál pedig azon kajánkodik, hogy az a politikus, akinek a kedvéért a kiírásban az egy darab külső billentyűzet szerepel, nem sokáig élvezheti a magányt a 21. század ellen hadjáratot folytató egyszemélyes hadosztálynak, a beszerzésben ugyanis opciós lehetőségként szerepel még 124-124 további laptop, külső billentyűzet és egér, irodai szoftvercsomag és vírusirtó, illetve 62-62 multifunkciós nyomtató és 3G wifi-router megvásárlása is.

A beszerzésben benne van az eszközök telepítése, karbantartása, hibaelhárítása és a telefonos segítségnyújtás is 48 hónapig.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.