2400 milliárd forint támogatást kértek az egyetemek a kormánytól

A felsőoktatási intézmények támogatása is része a gazdaság újraindításának.

2021. március 11., 15:01

Szerző:

Mintegy 2400 milliárd forint értékben igényelt támogatást az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól (ITM) 38 felsőoktatási intézmény, jelentette be Bódis József, a tárca felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára.

A kormány a következő években építési beruházással és eszközbeszerzésekkel tenné nemzetközi szinten is versenyképessé a magyarországi képzéseket. A gazdaságújraindítási akciótervben erre körülbelül 1500 milliárd forintot különítetettek el. A fejlesztések első felvonásában ebből 955 milliárd forintot fordíthatnak az intézmények infrastrukturális, szervezeti és oktatásfejlesztésre, valamint eszközbeszerzésekre.

A benyújtott kérvényeket most el fogják bírálni, valamint szakpolitikai véleményeket is készítenek róluk.

(Kiemelt kép: 168 archív)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.