Húszmilliót kapott Novák Katalin családpárti alapítványa

Novák Katalin alapítványát, amelynek fókuszában a hagyományos családmodell népszerűsítése áll 20 millió forinttal támogatta az állami Szerencsejáték Zrt. 

2024. január 15., 16:59

Szerző:

Az állami szerencsejáték-szervező cég nagy összeggel támogatja Novák Katalin alapítványát, amely a házasságot mint „egy nő és egy férfi élethosszig tartó szövetségét” népszerűsíti. Volt azonban egy másik, jobboldali alapítvány, ami ennek dupláját kapta – írta meg a HVG.

Nem sokkal az év vége előtt, tavaly december 12-én döntött az állami Szerencsejáték Zrt. szponzorpénzeit osztó leányvállalata, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. a hónap legnagyobb kifizetéséről: nettó 20 millió forint támogatást kapott a Családpárti Alapítvány – írja a lap. 

Novák Katalin államtitkár nyáron hozta létre az alapítványt, melynek célja a hagyományos családmodell, a családi értékek védelme, népszerűsítése, a gyermeknevelés ösztönzése és támogatása, valamint a házasság mint egy nő és egy férfi önkéntes alapon létrejött életközösség és élethosszig tartó szövetség népszerűsítése. Emellett az alapítvány a konzervatív női vezetők összefogásával, tehetségek gondozásával, a külpolitikai gondolkodás támogatásával, valamint Magyarország szépségeinek bemutatásával is foglalkozik.

Az alapítvány továbbá foglalkozik a konzervatív női vezetők összefogásával, tehetségek gondozásával, a külpolitikai gondolkodás támogatásával, valamint Magyarország szépségeinek bemutatásával. Az államfő hivatala korábban kijelentette, hogy az alapítvány tervezi további források bevonását, beleértve jogi személyek támogatását és pályázati forrásokat is.

(Fotó: Wojtek RADWANSKI / AFP)