Békéscsabáról Budapestre 1,3 millió forintért: vettek a magyarok egy helikopterutat Szijjártó Péternek

Békéscsabáról Budapestre utazott a külügyminiszter helikopterrel. 

2021. október 19., 12:38

Szerző:

Legalább 1,3 millió forint a piaci költsége annak a helikopterútnak, amellyel a külgazdasági és külügyminiszter utazott Békéscsabáról Budapestre idén áprilisban – értesült a Magyar Hang.

A tárca azzal indokolta, a Békéscsaba-Budapest közti helikopter út szükségét, hogy a külügyminiszternek időben a kormányülésre kellett érnie, és nem találtak gyorsabb megoldást az utazásra. Nem először volt erre példa az elmúlt hat évben összesen 21-szer vette igénybe a rendőrség szolgálati gépét. 

Minimum 1,3 millió forintot kellett volna fizetnie piaci bérlés esetén Szijjártó Péternek azért, hogy a rendőrség szolgálati helikopterével sietett az április 28-ai kormányülésre Budapestre Békéscsabáról – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) által szétküldött júniusi tájékoztatóban szereplő díjtáblázatból. Az ORFK a Magyar Hangnak  közérdekűadat-igénylésére elárulta, hogy  Szijjártó Péter áprilisi repülése során 2 óra 20 percig vette igénybe a gépet, márpedig a rendőrség tájékoztatója szerint egy MD–500-as helikopter használata óránként 562 478 forintba kerül, míg egy MD–902-es jármű bérleti díja óránként 755 112 forint.  

(Kiemelt képünk: Szijjártó Péter Facebook oldala)

Tegnap 21:43

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

2022. október 4., 17:43

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.