A Belügyminisztérium vizsgálatot indított a 11 fokos általános iskola ügyében

A Belügyminisztérium vizsgálatot indított egy szombatihelyi iskola fűtése miatt, ugyanis az intézményben a téli szünet után 11 fok volt. A Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója és az iskola karbantartója figyelmeztetést kapott a Klebelsberg Központ elnökétől.

2023. január 23., 16:42

Szerző:

A Belügyminisztérium vizsgálatot indított azzal kapcsolatban, hogy a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola tantermeiben 11 fok volt a téliszünet után – írták közleményükben. Az intézményben a szünet alatt cserélték ki a rádiószelepeket, de a rendszert nem légtelenítették időben, így pedig nem volt fűtés.

A vizsgálat mellett a Klebelsberg Körpont elnöke figyelmeztetést adott a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatójának és az iskola karbantartójának.

Az intézményben 216 radiátoron cserélték a régi radiátorszelepeket szabályozható termosztatikus szelepekre. A szolgáltató munkatársai a munka végén úgy hagyták ott a területet, hogy minden helyiségben elindult a fűtés. Viszont nem légtelenítették megfelelően a rendszert, ami miatt a temperálófűtés nem volt elégséges a megfelelő hőfok eléréséhez. Ennek következtében a téli szünet utáni első két tanítási napon, január 9-én és 10-én az iskola nagy részében hideg volt, ami miatt az oktatás csak átszervezéssel, a tanulók épületen belüli költöztetésével volt megoldható – olvasható a szaktárca közleményében.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.