Horoszkóp: ezen csillagjegyek szülötteiből kerül ki a legtöbb zseni

Ha szeretné tudni, melyik csillagjegyek szülöttei között a leggyakoribbak a zsenik, olvasson tovább!

2023. július 13., 13:47

Szerző:

A horoszkóp szerint a következő csillagjegyekre jellemző a leginkább a zsenialitás, a rendkívüli intelligencia.

Ikrek (05.21.–06.21.)

Az Ikrek elsősorban a kommunikáció zsenije. Ismeri az embereket, tudja, hogy kit hogyan szólítson meg, hogyan szerezzen be és kinek adjon tovább információkat. A zsenialitás jele az Ikrekben általában remek humorérzékük is: a fejlettebb humorérzékkel rendelkező embereknek általában magasabb az IQ-ja. Az Ikrek zseniálisan érvel, remekül fejezi ki magát, csodásan alkalmazkodik bármilyen szituációhoz-helyzethez. Az Ikrek emiatt például a politikában is hatalmas karriert tud befutni: ezt tette három amerikai elnök, John F. Kennedy, az idősebb George Bush és Donald Trump, de hozzájuk hasonlóan Orbán Viktor csillagjegye szintén Ikrek.

Szűz (08.23.–09.22.)

A Szűzre jellemző a logikus gondolkodás és a precizitás, és bár általában rendkívül intelligens, nem szeret ezzel kérkedni. Hanem helyette képzi magát, tanul, kérdez, próbálja az ismereteit kiterjeszteni, és az agyát gyakran rejtvényekkel és feladványokkal is edzi. A Szűz zseni számára minél nehezebb egy probléma, annál nagyobb a vonzereje: mindenképpen meg szeretné fejteni a rejtvényt. Ezek után nem túl meglepő valószínűleg, hogy Agatha Christie is Szűz volt.

Bak (12.22.–01.19.)

A Bak zsenialitása abban rejlik, hogy mennyire precízen és gyakorlatiasan bánik az adatokkal és tényekkel – ebben egyébként a Szűzre hasonlít. A Bak ki tudja zárni az érzelmeket az olyan gondolatmenetekből és döntésekből, ahova azok nem valók, és ilyenkor egyedül az érvekre és a logikára hallgat. Annyira rendszeres-rendszerező a Bak elméje, hogy minden lehetséges következményt és kockázatot előre lát, ezért döntéshozatalkor ritkán hibázik. Egy híres-hírhedt Bak, aki rövid idő alatt egész birodalmat épített fel ezekre a képességeire támaszkodva: Al Capone.

Vízöntő (01.20.–02.18.)

A Vízöntő kiegyensúlyozott, széleslátókörű, nyitott, könnyen megy számára, hogy más fejével gondolkozzon – pontosan emiatt kerül ki annyi zseni a Vízöntők közül. Egy Vízöntő egy sablonos kérdésre is tud új, izgalmas választ adni, hiszen ha kell, bármibe beleviszi sajátos látásmódját. A zsenialitását mégis az adja, hogy nemcsak a saját, különleges szemszögéből látja a világot, hanem érti és ezzel egyenértékűnek tartja mindenki más szemszögét is. Virginia Woolf írónő és Oprah Winfrey médiamogul is a Vízöntő jegyében született.

(Kiemelt kép: Shutterstock/Olga Bolbot)

Horoszkóp