Milyen álláslehetőségeket kínál Szekszárd és környéke?

Tolna Vármegye és Székhelye, Szekszárd viszonylag kis figyelmet szokott kapni, sokan ugyanis csak arra koncentrálnak, hogy ez a terület Magyarország egyik leghíresebb borvidékének számít. A város azonban évezredes múltra tekint vissza, így a borászaton kívül sokkal több van ebben a régióban. A Dunántúli-dombság és az Alföld határvidékén elhelyezkedő Szekszárd ugyanis már csak a különleges földrajzi helyzete miatt is kiérdemli a figyelmet.

2023. augusztus 14., 02:00

Szerző:

A térséget körbe keríti a lankás dombság, erre épülő terek, és kanyargós utcái pedig meghatározzák a város arculatát, ez a látkép pedig semmivel sem összehasonlítható. 

De nézzük, milyen fejlődéseken ment át a város az elmúlt évek során, és milyen munkakörben lehet Szekszárdon elhelyezkedni. https://szekszardallas.hu/allasok/nyomdaipar-dekoracio

Milyen munkalehetőségek vannak Szekszárdon?

A változások és a fejlődések szépen lassan Szekszárdot is elérték az elmúlt évek alatt, így egy jóval modernebb, több lábon álló várossá alakult. Bár Szekszárd, illetve az azt körülvevő térségek hazánk egyik méltán híres borvidékének számít, emellett számos ipari vállalat jelent meg a régióban, melyek tovább tudták bővíteni a munkalehetőségek palettáját is.

Ha Szekszárdon szeretnénk letelepedni, és elhelyezkedni, láthatjuk, hogy egyre több munkalehetőséget nyújt a város, többek között akár a nyomdaiparban is kipróbálhatjuk magunkat.

A munkakörbe beletartozik a rendelések felvétele, illetve a számítógépes grafikai szerkesztés is, így valamilyen szinten egy kreatív munkáról van szó, melyhez előny, ha ismerjük a CorelDraw grafikai programot, hiszen a munkálatok nagy része ebben zajlik.

Természetesen az ilyen munkák megszerzése során sokat jelent a munkáltató számára, ha hajlandóak vagyunk új dolgokat megtanulni, és rugalmasan állunk ehhez a kérdéshez, de előny még az is, ha önállóan el tudjuk végezni a ránk bízott feladatokat, és ha jól tudunk bánni az üzletbe betérő vendégekkel.

A jelentkezéshez pedig csak egy jól megírt, fényképes önéletrajzra lesz szükségünk.

Hogyan írjuk meg jól az önéletrajzunkat?

Az önéletrajz az álláskeresés legfontosabb eszközének nevezhető, ezért egyáltalán nem szabad annak megírását összecsapnunk, hiszen elsősorban ez ad a leendő munkáltatónak rólunk egy képet. Egy népszerű pozíció esetén a szakemberek kezében akár több száz önéletrajz is megfordulhat, éppen ezért fontos, hogy egy olyan dokumentummal tudjunk jelentkezni az adott állásra, mely a lehető legnagyobb meggyőző erővel bír, és kitűnik a tömegből.

Érdemes lehet az önéletrajzot kifejezetten az adott állásajánlatra szabni, kimondottan előnyös, ha a megpályázott állásnak megfelelően tudjuk azt megfogalmazni, kialakítani. Ha például nyomdai állásokról van szó, akkor soroljuk fel, hogy milyen szaktudásunk, vagy gyakorlatunk van ebben a munkakörben, van-e bármilyen számítógépes tapasztalatunk, ismerjük-e az adott grafikai programot. Fogalmazzunk tömören, érthetően, és jó, ha az önéletrajz külalakja is tud illeszkedni a személyiségünkhöz, illetve a megpályázott pozícióhoz is.

(Kiemelt kép: Pixabay)

(x)

Tegnap 15:38

A napsugárzás is válthat ki allergiás reakciót a bőrön. A napallergia többféle allergiás reakció összefoglaló neve, az azonban mindben azonos, hogy ha megjelenik, akkor kezelni kell a bőrt.

Soha nem lehetünk elég óvatosak, különösen, ha egzotikus országban töltjük a nyaralásunkat. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) osztályvezetője az Inforádiónak árulta el, mire kell figyelni, mely oltásokat kell beadatni.