Elárulja a grillezés titikait a séf

A húsok pácolásáról és megfelelő grillsütő kiválasztásáról is beszél a séf. 

2023. július 7., 10:34

Szerző:

Stiller Tamás séf a Jazzy Business Class című műsorában árulta el a grillezés legfontosabb titkait. Szerinte a laza, hétvégi sütőgetőknek nem éri meg faszenes grillsütővel foglalkozni, az ugyanis sokkal több időt, takarítást és törődést igényel, ráadásul egy vakteszt is azt az eredményt mutatta, hogy hétköznapi emberek nem tudtak ízbeli különbséget tenni a faszenes és a más típusú grillen sült húsok között. 

A hús pácolásánál szerinte fontos szempont, hogy szeletekről vagy egész húsról beszélünk. Előbbit elég fél-egy órával sütés előtt bepácolni, utóbbinak azért három-négy nap fürdőzést ajánl a séf. De sokkal többet számít az az aranyszabály, hogy nem szabad hideg húst sütni – grillezés előtt legalább fél órával vegyük ki a hűtőből a sütnivalót, mert így sokkal jobb ízélményt lehet elérni a benne található zsírok miatt. Ez bármilyen hús esetében követendő gyakorlat. 

Stiller Tamás további trükkjeit és tippjeit a Jazzy-n hallgathatjátok meg. 

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Min An/Pexels)

15:54

Noha az aszalt gyümölcsök fontos része az egészséges táplálkozásnak, hiszen adalékanyagok nélkül is hosszú ideig megőrzik ízüket, állagukat és tápértéküket, nem csak vitaminokat viszünk be velük. A Rizikometer arra hívja fel a figyelmet, hogy a mazsola is tele van káros anyagokkal.