Mit keres Mága Zoltán egy történelemtankönyvben?

A hegedűművész vasárnap osztott meg egy képet egy tankönyvről, amelyben szerepel, bár később kiderült, hogy a könyv nem új, és azóta már át is dolgozták.

2022. június 15., 16:51

Szerző:

„Ismét bekerültem egy történelem tankönyvbe!” – írta közösségi oldalán Mága Zoltán hegedűművész vasárnap. A művész elmondása szerint a hazaszeretet pozitív példájaként lett megemlítve meghatározó történelmi személyekkel együtt.

Míg az igaz, hogy Mága már többször is szerepelt történelemtankönyvekben, addig a vasárnapi posztja nem abból van – tudta meg a Telex. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a Mága által megosztott részlet nem egy történelemkönyvből, hanem a hatodik osztályos etika tantárgyhoz készült, ráadásul Mága posztjával ellentétben nem új, hanem egy régi, már átdolgozott tankönyvből van. Az idei tankönyvben már nem szerepel a hivatkozott feladat – tették hozzá.

Mága egyébként két történelem tankönyvben is szerepelt már: a Történelem 8. (NT-11881/1) tankönyv 174. oldalán, a világhírű magyarországi romákat felsoroló bekezdésben, illetve a Történelem 12. (NT-17442) 196. oldalán egy feladat részeként.

(Kiemelt kép forrása: Facebook)