Lehet-e sminkelni és szempillaspirált használni műszempillával?

2022. január 18., 22:46

Szerző:

Röviden: lehet, nem kell abbahagyni a kozmetikumok használatát. Azonban van néhány részlet, amire fontos odafigyelni.

 

Szőke vagy vörös lányoknak a sötétbarna és a csokoládé színű szempilla kiemelten jól áll. Világos és sötétszőke lányoknak bátran ajánljuk a fekete és a szürke pillákat, hiszen nem csak a fekete az egyetlen lehetőség!

Az alkalmi sminkhez érdemes szemhéjfestéket vagy szemhéjtust használni - a szempilla-hosszabbítás nem ok arra, hogy lemondjunk kedvenc sminktermékeinkről.

Az Eveline Cosmetics ráadásul rendkívül pénztárcabarát árakon nyújt különböző lehetőségeket, palettától kezdve rúzsokig, kiváló minőségben. A MAKEUP webáruházban számos készítmény elérhető a tökéletes smink létrehozásához, és a rendelés néhány kattintással leadható.

Sminkelés műszempillával - részletek és fortélyok

Arcmosás vagy zuhanyzás után a szempillák természetesen nedvesek lesznek. Jobb, ha szöszmentes törölközőt használsz – csak helyezz egy kis darabot az alsó szempillákra, hunyd le a szemed, és töröld át a szempillákat. Várj néhány percet, amíg a szempillák teljesen megszáradnak. Ezután speciális kefével fésüld át. Ne feledd, erre a célra szempillaspirál keféje nem megfelelő, hiszen túl kemény sörtéi vannak, amelyek kihúzhatják a műszempillákat. Ez negatívan befolyásolja a tartósság idejét.

Amennyiben krémet vagy szérumot kensz az arcra, azt óvatosan tedd, hogy ne kerüljön belőle a szemhéjra és ne érintse a szempillákat. Ugyanez vonatkozik az alapozóra is: természetesen lehet alkalmazni, csak óvatosan.

Ami a szemeket illeti: ha továbbra is szeretnél szempillaspirált használni, hagyd el a régi hagyományos spirálod. Válassz olajmenteset, ami speciálisan műszempillára lett kitalálva. Kerüld a vízálló szempillaspirált is, hiszen azt nagyon nehéz eltávolítani.

Szemhéjfestékek közül szinte bármit választhatsz, de itt szintén kerüld el az olaj alapú (krémes) termékeket. Gyönyörű tusvonalhoz használj ceruzát vagy szemhéjtust, és rajzold úgy, hogy ne érintse a szempillákat.

2024. május 10., 11:54

Magyar Péter szerint a Tisza Párt addig fog az MTVA előtt tüntetni, és addig nem mennek haza, amíg nem olvassák be a követeléseiket vagy nem ülhetnek le vitázni Deutsch Tamással, Dobrev Klárával, Gyurcsány Ferenccel vagy Orbán Viktorral.