Lehet-e sminkelni és szempillaspirált használni műszempillával?

2022. január 18., 22:46

Szerző:

Röviden: lehet, nem kell abbahagyni a kozmetikumok használatát. Azonban van néhány részlet, amire fontos odafigyelni.

 

Szőke vagy vörös lányoknak a sötétbarna és a csokoládé színű szempilla kiemelten jól áll. Világos és sötétszőke lányoknak bátran ajánljuk a fekete és a szürke pillákat, hiszen nem csak a fekete az egyetlen lehetőség!

Az alkalmi sminkhez érdemes szemhéjfestéket vagy szemhéjtust használni - a szempilla-hosszabbítás nem ok arra, hogy lemondjunk kedvenc sminktermékeinkről.

Az Eveline Cosmetics ráadásul rendkívül pénztárcabarát árakon nyújt különböző lehetőségeket, palettától kezdve rúzsokig, kiváló minőségben. A MAKEUP webáruházban számos készítmény elérhető a tökéletes smink létrehozásához, és a rendelés néhány kattintással leadható.

Sminkelés műszempillával - részletek és fortélyok

Arcmosás vagy zuhanyzás után a szempillák természetesen nedvesek lesznek. Jobb, ha szöszmentes törölközőt használsz – csak helyezz egy kis darabot az alsó szempillákra, hunyd le a szemed, és töröld át a szempillákat. Várj néhány percet, amíg a szempillák teljesen megszáradnak. Ezután speciális kefével fésüld át. Ne feledd, erre a célra szempillaspirál keféje nem megfelelő, hiszen túl kemény sörtéi vannak, amelyek kihúzhatják a műszempillákat. Ez negatívan befolyásolja a tartósság idejét.

Amennyiben krémet vagy szérumot kensz az arcra, azt óvatosan tedd, hogy ne kerüljön belőle a szemhéjra és ne érintse a szempillákat. Ugyanez vonatkozik az alapozóra is: természetesen lehet alkalmazni, csak óvatosan.

Ami a szemeket illeti: ha továbbra is szeretnél szempillaspirált használni, hagyd el a régi hagyományos spirálod. Válassz olajmenteset, ami speciálisan műszempillára lett kitalálva. Kerüld a vízálló szempillaspirált is, hiszen azt nagyon nehéz eltávolítani.

Szemhéjfestékek közül szinte bármit választhatsz, de itt szintén kerüld el az olaj alapú (krémes) termékeket. Gyönyörű tusvonalhoz használj ceruzát vagy szemhéjtust, és rajzold úgy, hogy ne érintse a szempillákat.

A bontási munkákról sokan azt hiszik, hogy könnyű, sőt, akár szórakoztató, vagy kiváló stresszoldó is lehet szétverni ezt-azt. Ez igaz is mindaddig, amíg egy könnyű gipszkarton falról beszélünk, ami lényegében papír, és egy gyerek is szét tudja ütni. Némileg bonyolultabb azonban a helyzet téglafalaknál, pláne főfalaknál, illetve nyílászárók kibontásánál, tető szétszedésénél stb. Ami első hallásra jó bulinak tűnik, az könnyen válhat balesetveszélyessé is, ha nem vagytok elég körültekintőek – éppen ezért jobb inkább szakértő céget megbízni.

Mind szeretjük az aromás, ízletes ételeket, amelyek idegen tájakra repítenek bennünket. A mediterrán fűszernövények mostanra hazai ételeinkhez tartoznak. Ízesítésen kívül legtöbbjük rendelkezik gyógyhatással, őket különböző panaszok kezelésére is alkalmazhatjuk.