Krumplicukor: Gyermekkorunk kedvence házilag

Videón is megnézhetik, hogyan készül a házi krumplicukor.

2024. augusztus 20., 14:20

Szerző:

A krumplicukor igen megosztó édesség volt a hatvanas-hetvenes években. Volt, aki csak a vásári fajtát ismerte, ami igen kemény volt. Most megosztjuk Önökkel, hogyan készítsék el azt az édességet, amely gyermekkorunk kedvence volt. Igaz, ez nem az a kőkemény fajta, de sokkal finomabb.

Hozzávalók:

Egy közepes krumpli

kb. 80 dkg porcukor

vaníliaaroma (nem kötelező)ű

Elkészítése:

  1. Főzze meg a krumplit és törje össze egy tálban. A porcukrot több részletben, folyamatosan kevergetve adja hozzá a törtkrumplihoz.
  2. Annyi cukrot tegyen hozzá, míg végül gyurmaszerű állagot nem kap.
  3. Tegye a masszát folpackra és nyomkodja le, majd csomagolja be. A folpackgurigával lapítsa el.
  4. A jól ismert hullámos formát, pedig egy fakanál segítségével készítse el.
  5. Tegye a fagyasztóba, és a végén levegőn hagyja megszáradni.

Körülbelül egy óra múlva egy sokkal puhább, de annál ízletesebb krumplicukrot kapunk.

(Fotó: mindmegette.hu)

A bejgli mára összeforrt a karácsonnyal, az ünnepi asztal elmaradhatatlan kellékévé vált. De a sütemény amilyen finom, az elkészítése annyi bosszúságot okozhat, főleg ha szétreped. A következőkben azonban megmutatjuk, hogyan kerülhető el a probléma!