Krumplicukor: Gyermekkorunk kedvence házilag
Videón is megnézhetik, hogyan készül a házi krumplicukor.
A krumplicukor igen megosztó édesség volt a hatvanas-hetvenes években. Volt, aki csak a vásári fajtát ismerte, ami igen kemény volt. Most megosztjuk Önökkel, hogyan készítsék el azt az édességet, amely gyermekkorunk kedvence volt. Igaz, ez nem az a kőkemény fajta, de sokkal finomabb.
Hozzávalók:
Egy közepes krumpli
kb. 80 dkg porcukor
vaníliaaroma (nem kötelező)ű
Elkészítése:
- Főzze meg a krumplit és törje össze egy tálban. A porcukrot több részletben, folyamatosan kevergetve adja hozzá a törtkrumplihoz.
- Annyi cukrot tegyen hozzá, míg végül gyurmaszerű állagot nem kap.
- Tegye a masszát folpackra és nyomkodja le, majd csomagolja be. A folpackgurigával lapítsa el.
- A jól ismert hullámos formát, pedig egy fakanál segítségével készítse el.
- Tegye a fagyasztóba, és a végén levegőn hagyja megszáradni.
Körülbelül egy óra múlva egy sokkal puhább, de annál ízletesebb krumplicukrot kapunk.
(Fotó: mindmegette.hu)