Hatalmas jégeső zúdult Aggtelekre

Egy órán át esett.

2021. július 18., 19:09

Szerző:

Eddig északnyugaton és az Északi-középhegység térségében és néhol az Alföldön alakultak ki záporok, zivatarok. Az intenzívebb cellákat felhőszakadás és jégeső kíséri, melyek mérete borsó és meggy között alakul – írja az Időkép.

Aggtelek környékén már délután négy óra óta szinte folyamatosan tart a zivatar, és beszámolók szerint legalább egy órán át ömlött jég, amiből már kiadósabb mennyiség gyűlt össze. Nógrádban és a főváros környékén is kialakult jégeső, valamint a Dunántúl északi részén is érkezett észlelés.

(Kiemelt kép: Jégeső Aggteleken 2021. július 18-án. Fotó: Porter / Időkép)

12:01

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.

A zöldbab csökkenteni tudja az időskori degenerációs betegségek kialakulásának az esélyét, emellett az immunitást is fokozza. Sőt, még a krónikus betegségek kialakulásában is oroszlánrésze van. Mutatunk egy finom saláta receptet is!