Hajvasalás károsodás nélkül

A szépségápolás alapvető része a hajápolás is. Ha valóban szép és egészséges tincseket szeretnénk, akkor foglalkoznunk is kell vele. A rendszeres hajvágás, a megfelelő termékek és hajápolók használata egészségesen csillogó hajat fog eredményezni. Azonban vannak olyan külső tényezők, amelyek kevés idő alatt is képesek kárt okozni benne.

2021. december 17., 13:12

Szerző:

Mondhatjuk, hogy manapság már szinte minden felnőtt hölgy és kamaszlány rendelkezik hajvasalóval, amit igen gyakran igénybe is vesznek. Ez egy valóban hasznos eszköz, hiszen pillanatok alatt képes a göndör hajból egyenest, az egyenesből pedig szalonszépségű hullámos vagy göndör frizurát varázsolni.

Sajnálatos módon a hajvasalóknak is vannak negatív hatásai, hiszen gyakori használattal bizony a magas hő tönkre tudja tenni a haj szerkezetét. Élettelen, szálkás, durva és töredezett lesz. Természetesen vannak jobb minőségű készülékek, amelyek nem okoznak drasztikus kárt a hajban, de a gyakori használat szinte biztosan nyomot hagy. 

Néhány évvel ezelőtt a szalonokban találkozhattunk csak gőzzel való hajegyenesítéssel. A fodrászok használtak olyan professzionális hajvasalókat, amelyek a gőz erejével működtek, és pillanatok alatt tükörsima vagy éppen hullámos frizurát készítettek. A gőzölős hajvasalók az utóbbi 3-4 évben robbantak be a piacra.

A hagyományos hajvasalókhoz képest, valamivel borsosabb az áruk, azonban a tény, hogy hajunk ép és egészséges marad, felülmúlja ezt. Ezek a készülékek forradalmasították a hajvasalást, hiszen a gőz erejével működnek. A gőznek az az előnye, hogy hihetetlenül hatékonyan képes a hajunkat megformázni, mindezt úgy, hogy nem károsítja a hajszálakat. Emellett gyors és hatékony vasalást tesz lehetővé.

Még a leggöndörebb frizurát is pillanatok alatt nyílegyenessé varázsolja. A hajvasalás idejét a felére csökkenti, hiszen elegendő csak egyszer átcsúsztatni a készüléket a hajtincseken, a gőz ereje máris tökéletes hajformázást biztosít. A gőz behatol a hajszálakba, így nincs többet száraz, töredezett haj. Mivel a vasalás nedves környezetben történik, a haj hidratált marad. Az ilyen módon történő hajvasalás nem károsítja a hajunkat, az eredmény fényes, puha és élettel teli frizura lesz.

A gyakori használat sem hagy nyomot, a hajszálak felülete a gőznek köszönhetően sima marad. A hajvégek sem károsulnak, nem száradnak ki és nem töredeznek. A gőz erejének még a vastagszálú, göndör haj is probléma nélkül engedelmeskedik. Hogy a minimális sérüléseket is elkerüljük, ajánlott a hővédők használata. Hetente egyszer pedig kényeztessük hajunkat tápláló hajmaszkokkal.

A vasalást is tulajdonképpen maga a gőz végzi, és a forró lemezekkel való érintkezés valóban minimális. A hagyományos hajvasalóknál a haj a forró lapokkal érintkezik, ez idővel a haj kiszáradását eredményezi. A gőz előállításához természetesen víz szükséges, amit egy kis speciális tartályba kell önteni. Az készülékek igény szerint használhatók gőzzel vagy anélkül. Ha az utóbbi mellett döntünk, akkor a tartályt könnyedén el tudjuk távolítani. 

A készülék teljes mértékben biztonságos. Nem kell tartani a víz és a villamos energia találkozásától, hiszen ezek fejlett védelmi rendszerrel rendelkeznek, amelyek teljes mértékben kizárják a balesetek lehetőségét. 

A tartályba csakis lágy vagy szűrt vizet adagoljunk. Használat után a fennmaradt folyadékot ajánlott eltávolítani, és a maradék nedvességet pedig töröljük le a készülékről. Így őrizhetjük meg a szépségápolási eszközünket, és élvezhetjük sokáig a szépen megformázott és egészségesen csillogó frizurákat.

Kiemelt Kép: Pixabay