Fantasztikus hírek érkeztek a Velencei-tó partjáról

Már több mint 100 centiméteres a Velencei-tó vízszintje. 

2023. december 30., 07:35

Szerző:

A Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségének tájékoztatása szerint kedden 12 órától a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság megkezdte a Velencei-tó vízpótlását a pátkai és a zámolyi tározókban található, arra felhasználható mennyiséggel – írja a Feol.hu.

Nagy Attila, a HOFESZ társadalmi elnöke a FEOL-nak elmondta: az utóbbi időszak csapadékos időjárásának köszönhetően nem csak a két tározóban nőtt meg jelentősen a víz mennyisége, de még a Csíkvarsai-réten is. 

A horgász világbajnok hozzátette: a tározóban lévő víz minősége annyit javult az elmúlt időszak jelentősebb mennyiségű csapadéka miatt, hogy ezt az intézkedést már meg lehetett tenni. Szerinte ha sikerül az eresztés, jelentős mennyiséggel lehet segíteni a Velencei-tavat és ha kitart így az időjárás, akár rendeződhet a tó helyzete. 

Az idei már a második vízpótlás, amely a tározók felől történik, az elsőt január közepén kezdték el és április végéig tartott, azzal 12 centimétert emelkedett a Velencei-tó vízszintje. Amely kedden este 20 órakor 103 centiméteres volt az agárdi vízmércénél.

(Kiemelt kép: Velencei-tó webkamera felvételen, 2023 decemberében)