Megversenyeztetik a Pünkösdfürdő Parkot

Fővárosi zöldterület képviseli Magyarországot a Green Cities Europe versenyben. 

2023. szeptember 6., 14:34

Szerző:

„A Pünkösdfürdő Park nyerte az “Európa Zöld Városa Nemzeti díjat”, így a Fővárosi Önkormányzat és a FŐKERT közös projektjét nevezi Magyarország az október 23-án esedékes brüsszeli nemzetközi megmérettetésre” – közölte Karácsony Gergely főpolgármester Facebookon. 

Hozzátette, hogy itt létesült a főváros első esőparkja, a területen összesen 600 fát, és ezernél is több cserjét és vadvirágot telepítettek. 

(Kiemelt képünk forrása: Karácsony Gergely Facebook oldala.)

 

Bél-kő fehér mészkősivataga olyan, mintha az ember a Csillagok háborújának Tatooine nevű bolygóján járna. A helyi űrkikötő a Vörösbarát söröző, ahol bitang erős a kávé és a Szomjas Csuka, ahol a túra végén a Lak-völgyi-tó partján akár meg is vacsorázhatunk. Az egyedülálló túra közben elmerülhetünk a történelemben és a természetben is, tartsanak velünk!

Bár tegnap záporok, zivatarok söpörtek végig az országon, hazánk háromnegyedét súlyos vagy nagyfokú aszály sújtja, amely a hazai folyók mellett a nagytavakat is megviseli. Extrém magas hőmérsékletű a Balaton és a Velencei-tó, míg a vízszintjük kritikusan alacsony.