Hogy válasszunk irodaszereket?

Az irodaszerek beszerzése izgalmas, de kihívásokkal teli erőfeszítéssé válhat. Bár szórakoztató lehet különféle cikkek vásárlása, fontos, hogy bizonyos irodai kellékeket előnyben részesítsen másokkal szemben.

2023. május 25., 12:14

Szerző:

Gyakran előfordul velünk, hogy hirtelen felindulásból olyan cikkeket vásároljunk, amelyekre nincs feltétlenül szükség. Ezek az irodai kiegészítők (pl.: mappa, határidőnapló, toll-kollekció, falinaptár, névjegykártyatartó) sokat elárulhatnak vállalkozásáról és arról, hogyan törődik munkavállalóival. Ugyanis, ha nem rendelkeznek a megfelelő kellékekkel a munkájuk elvégzéséhez, a dolgozók sem képesek olyan produktívak lenni, mint szeretnénk. Olvasson tovább, hogy hasznos tippeket tudjon meg a legjobb irodai kiegészítők kiválasztásához a munkahelyére, vagy otthonra.

Tervezzen előre az irodaszerek vásárlása előtt

Az irodaszerek vásárlásának első tippje az, hogy előre tervezzen és szerezzen be többet. Ne csak egy adag írószert vásároljon, mert valószínűleg gyorsan elfogy. Ehelyett előnyösebb – és költséghatékonyabb is – az irodai irodaszereket nagyobb tételben beszerezni, illetve előtte alaposan körülnézni a hazai internetes boltokban (pl.: eMAG, Office Depot). Ahhoz, hogy ez sikeres legyen, jósolja meg, hogy kollégáinak a következő hat hónaptól egy évig mire lesz szüksége. Ezután össze kell állítania egy írószer-listát, és nyomon követni, hogy mit vásárol és mennyit költ egész évben. Miután összeállított egy átfogó listát, használhatja azt a következő évben, így időt és fáradságot spórolhat meg.

Részesítse előnyben a környezetbarát irodaszereket

Az irodaszerek vásárlásakor fontolja meg az olyan környezetbarát termékeket, amelyek jobbak a vállalkozása és a környezet szempontjából. Az újrahasznosított papír és műanyag termékek nagyszerű választás, mert sokkal fenntarthatóbb. Ezek a termékek amellett, hogy segítik a környezet védelmét, a társadalmi felelősségvállalás képét is megadják vállalkozásának, amelyet a kollégák és a partnerek szintén nagyra fognak értékelni. Az irodaszerek kiválasztásakor ezért célszerű a környezetbarát termékeket megfontolni, ezzel is védve a környezetünket és növelve cégünk pozitív megítélését.

Fenntarthatóság

Az épített környezet és az építőipar a globális CO2-kibocsátás 38% -áért felelős, és az emberek egyre tudatosabbak és aggódnak ezzel kapcsolatban. Továbbá azt mondják, hogy a vállalatoknak most jobban be kellene építeniük a fenntarthatóságot szolgáltatásaikba, mivel a munkavállalók többsége úgy nyilatkozott, hogy olyan vállalatnál szeretne dolgozni, amelyik erős fenntarthatósági üzletpolitikával rendelkezik. Hogyan győződhet meg arról, hogy felelős helyről dolgozik? A legtöbb cég üzletpolitikája és intézkedései nyilvánosan elérhetők. Keressen fel olyan webhelyet, ahol tanúsítványokat, mint a LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) tekinthet meg a fenntartható működésről és munkavégzésről. Ha home office-ban dolgozik, akkor is érdemes környezettudatos-szemlélettel végezni a napi teendőket.

Válassza a minőséget a mennyiség helyett

Az irodaszerek kiválasztásakor lényeges, hogy minőségi termékekbe fektessen be. Soha ne ragadja meg a rendelkezésre álló legolcsóbb lehetőséget, mivel nagyon gyakran a legolcsóbb termékek nem tartósak, és végül idő- és szükségtelen pénzkiadás lesz a vége. Szánjon egy kis időt az irodaszerek gyártási módjának áttekintésére, és válassza ki azokat, amelyek időtállók. Válasszon például tartós műanyag borítású notebookokat, amelyek védelmet nyújtanak a kiömlések és a kopás ellen.

A minőségi termékek drágábbak ugyan, de hosszabb távon pénzt takarít meg, ahelyett, hogy időszakonként cserélnie kellene az árucikket.

Kérje ki a munkavállaló véleményét

Végül pedig elengedhetetlen, hogy az alkalmazottak véleményét kérje ki, amikor irodaszereket vásárol a munkahelyére, hogy jó képet kapjon arról, hogy a munkatársai valójában mit használnak és mire van szükségük. Ezenkívül mindenképpen becsülje meg, hogy mennyi irodai papírt, tűzőkapcsot és egyéb fogyóeszközt fognak igénybe venni. Ez a hasznos információ segít kiválasztani a vállalkozása számára legmegfelelőbb irodaszereket.

(x)

 

 

A paradicsom bőrén barna elváltozással járó vírusfertőzést a barna termésráncosodás (ToBRFV) okozza. A Nébih tájékoztatása szerint a vírus 2021-ben már megjelent hazánkban, s most sem könnyíti meg a termelők munkáját a jelenléte, ugyanis komoly veszteséget okoz a mennyiséget tekintve. A népegészségügyi hivatal tájékoztatása szerint azonban a fogyasztóknak nem kell aggódniuk.

A Greenpeace legújabb mérései bizonyítják, hogy rendkívül veszélyes, rákkeltő vinil-kloriddal szennyezett víz folyt ki az Éltex Kft. salgótarjáni telephelyéről a Salgó-patakba a március 15-i hosszú hétvégén.