Közel három mázsa marihuánát legeltek le a betörő birkák

Betörtek a birkák egy görög üvegházba, 272 kg marihuána látta kárát – plusz a növények gazdája.

2023. szeptember 24., 12:52

Szerző:

Orvosi marihuánaültetvényt pusztított el egy birkanyáj Görögországban, miután betörtek egy üvegházba.

Egészen pontosan 272 kilogramm marihuánát legelt le az a birkanyáj, amelyik Görögországban keresett menedéket nemrég egy vihar elől – írja a Newsweek beszámolója nyomán a hvg.hu. A történtekről egy hirtelen lecsapott vihar tehetett, mivel ezt követően keresett menedéket a nyáj Almyros városánál.

Ezt egy környéki üvegházban találták meg, amiben a gazda pechjére orvosi marihuánát termesztettek.  

Arról nem érkezett hír, hogy miként juthattak be az állatok az üvegházba, annyi tudható csak, hogy jó kedélyállapotban találtak rájuk az elfogyasztott termésnek köszönhetően.  

(Kiemelt kép: illusztráció – egy birka néz egy farmra az új-zélandi Lincolnban 2023. szeptember 21-én. Fotó: SANKA VIDANAGAMA / NurPhoto via AFP)

 

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia termelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban. Novák Katalin szerint Magyarország elvégezte a házi feladatát és a miénk a világ egyik legambiciózusabb klímaprogramja. #klíma

A továbbra is növekvő globális károsanyag-kibocsátást drasztikusan, 2030-ig évente 7 százalékkal kell csökkenteni ahhoz, hogy a felmelegedés ne haladja meg a 2015-ös párizsi megállapodásban rögzített 1,5 Celsius-fokot – áll a Világgazdasági Fórum Klímabajnok Vállalatvezetők Szövetsége és a Boston Consulting Group (BCG) által kiadott tanulmányban.