Közel három mázsa marihuánát legeltek le a betörő birkák

Betörtek a birkák egy görög üvegházba, 272 kg marihuána látta kárát – plusz a növények gazdája.

2023. szeptember 24., 12:52

Szerző:

Orvosi marihuánaültetvényt pusztított el egy birkanyáj Görögországban, miután betörtek egy üvegházba.

Egészen pontosan 272 kilogramm marihuánát legelt le az a birkanyáj, amelyik Görögországban keresett menedéket nemrég egy vihar elől – írja a Newsweek beszámolója nyomán a hvg.hu. A történtekről egy hirtelen lecsapott vihar tehetett, mivel ezt követően keresett menedéket a nyáj Almyros városánál.

Ezt egy környéki üvegházban találták meg, amiben a gazda pechjére orvosi marihuánát termesztettek.  

Arról nem érkezett hír, hogy miként juthattak be az állatok az üvegházba, annyi tudható csak, hogy jó kedélyállapotban találtak rájuk az elfogyasztott termésnek köszönhetően.  

(Kiemelt kép: illusztráció – egy birka néz egy farmra az új-zélandi Lincolnban 2023. szeptember 21-én. Fotó: SANKA VIDANAGAMA / NurPhoto via AFP)

 

Bél-kő fehér mészkősivataga olyan, mintha az ember a Csillagok háborújának Tatooine nevű bolygóján járna. A helyi űrkikötő a Vörösbarát söröző, ahol bitang erős a kávé és a Szomjas Csuka, ahol a túra végén a Lak-völgyi-tó partján akár meg is vacsorázhatunk. Az egyedülálló túra közben elmerülhetünk a történelemben és a természetben is, tartsanak velünk!

Bár tegnap záporok, zivatarok söpörtek végig az országon, hazánk háromnegyedét súlyos vagy nagyfokú aszály sújtja, amely a hazai folyók mellett a nagytavakat is megviseli. Extrém magas hőmérsékletű a Balaton és a Velencei-tó, míg a vízszintjük kritikusan alacsony.