Végre Magyarországról is letölthető az ingyenes ChatGPT

A hivatalos ChatGPT-mobilapp iPhone és iPad készülékekre is letölthető. 

2023. június 8., 21:00

Szerző:

Immáron hazánkból is elérhető a böngészős változatnál kényelmesebb használatot ígérő ChatGPT-mobilapp iPhone és iPad készülékekre – írja a HVG. Az applikáció letöltése ingyenes, nincsenek benne hirdetések sem – funkciók tekintetében pedig ugyanazt kínálja, mint a webes változat. Tudja szinkronizálni is a beszélgetéseket a felületek között, így mobilról is elérhetjük azt a csevegést, amit weben folytattunk a chatbottal. Nem hiányzik a Whisper, az OpenAI nyílt forráskódú beszédfelismerő rendszere sem az appból.

A z OpenAI által fejlesztett, mesterséges intelligencián alapuló tavaly novemberi rajtja óta gyakorlatilag a feje tetejére állította a technológiai szektort – a chatbot pillanatok alatt elképesztő népszerűségre tett szert, és számos más szolgáltatásban is megjelent a mögötte álló nyelvi modell. Ilyen például a GPT-4-re alapuló új Bing kereső is.

Havi 8990 forint ellenében az extra funkciókat kínáló ChatGPT Plusra is elő lehet fizetni, és az alkalmazás már iPaden is elérhető – a telepítéséhez legalább az iOS/iPadOS 16.1-es verziójának megléte szükséges, ami mobilos tekintetben azt jelenti, hogy az iPhone 8 és újabb készülékek támogatottak. Az androidos változatra még várni kell, de az OpenAI korábban ígéretet tett arra, hogy a robotos rendszerre is meg fog érkezni a hivatalos app.

Az iOS/iPadOS-es alkalmazás ide kattintva tölthető le az App Store-ból.

(Kiemelt képünkön: illusztrációs képen a ChatGPT felirat látható a böngészőben egy képernyőn. Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto) 

Csütörtök este szabadszemmel is megfigyelhető a holdsarló és a Fiastyúk együttállása. A Jupiter fölött járó Uránusz és alatta a Pons-Brook üstökös már egy kézitávcsővel is megfigyelhető, továbbá két csillagfedés is látható lesz – tájékoztatott a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

Az életmód hajlamosít a rák kialakulására vagy a genetikai tényezők meghatározóbbak? Örökölhető-e a rákbetegség? A szakértők is nagyon körültekintően fogalmaznak a témában.