Újrahasznosítható fast-food Lengyelországban

A kenyér összeállításától a szállítható termékig, mindez egy új biológiailag lebontható és természetes helyiségben, helyi termelőktől. A befejezés fázisában van a lengyelországi Ochabyban épülő Dream Park, az első ökológikus fast-food étterem. A megbízók kívánsága szerint megalkotott „Eat Me” étterem az első lesz abban a fast-food étterem láncban, amely takarékossági politikát folytat az építkezés kezdetétől, a termékeknek a csomagolásáig. ()

2012. augusztus 17., 06:54

A biológiailag lebontható termékek képezik az új étterem struktúráját, úgy kibővítve annak területét,- még ha dimenzióját tekintve csökkentett is lesz,- hogy képes legyen legalább 50 vendéget fogadni. Az elválasztó falakat geotextilek alkotják, amelyeket a közelből származó fenyőlécek fognak keretbe az új struktúra számára. A berendezés is bió lesz, széles lapokra vágott furnérlemezekből áll, amelyeket szabványosít egy CNC nyomtató, lecsökkentve ezzel a ragasztó használatát. Ugyanezt az eljárást alkalmazzák az asztalok kialakításánál, amelyeknek nincsenek lábaik, hanem az elválasztó falak strukturális rendszerébe illeszkednek.


Természetes festékek, LED megvilágítás, lényegesen csökkentett reklámfeliratok, a kenyerek csomagolásainál 25 % takarékosság reciklált papírral, természetes tintával, a PET használatával. Ezen kívül az „Eat Me” egy szelektív hulladékgyűjtő rendszerrel is rendelkezik, amellyel csak egyetlen társaság foglalkozik.

Annak biztosítása érdekében, hogy az egész struktúra ne jelentsen problémát a környezetre, a tervezők elhatározták, hogy a struktúra, a berendezés és az ételek csomagolásának minden komponensének kialakításánál kizárólag helyi termelőket vonnak be, mindenek előtt azokra az anyagokra helyezve a hangsúlyt, amelyek később sem okoznak kárt a környezetben.

Forrás:

energiacentrum