Újra díjazzák a fiatal újságírókat

A Dr. Szegő Tamás-díjra idén szeptember 3-ig pályázhatnak olyan 30 év alatti újságírók, akik munkáikban kiállnak az elesettekért. A legjobb 100 000 forintos ösztöndíjat kap.

2014. augusztus 26., 09:13

A Dr. Szegő Tamás-díj Alapítvány évente ösztöndíjban részesít egy 30 év alatti újságírót, (aki 2014. december 31-ig tölti be 30. életévét), s aki publikációiban kiállt az elesettekért, az érdekeik érvényesítésére képtelenekért. Idén a jelentkezési határidő 2014. szeptember 3.

A díjra minden újságíró egyénileg pályázhat saját munkájával, legyen az szöveg, fotó, mozgókép vagy hang. Emellett indoklással és a megjelent művek elküldésével javaslatot tehet egy-egy szerkesztőség, osztály, közösség, a MÚOSZ bármelyik szakosztálya, valamint az újságíró főszerkesztője is. Pályázni a 2013. szeptember 1. és 2014. augusztus 31. között a nyomtatott sajtóban, az interneten megjelent egyes cikkekkel, fotóriportokkal, rádióban vagy televízióban elhangzott műsorok felvételével és sorozatokkal lehet. Egy pályázó legfeljebb három önálló művel jelentkezhet.

A pályázatokat (szakmai életrajzzal és személyi adatokkal: születési év, hó, nap, lakcím, értesítési cím, e-mail cím, telefonszám) 2014. szeptember 3-ig kell elküldeni a kisstimi@muosz.hu e-mail címre. A pályázatok mellékleteit elektronikus formában várják, rádió- és tv-produkció esetén egy tárhely, archívum, honlap linkjét kell megnevezni. (Abban az esetben, ha e-mailen nem lehetséges továbbítani – a szakmai életrajzot, a cikkek fénymásolatait nyolc példányban, DVD-t, CD-t, kazettát stb. nyolc, a fotókat három példányban – a MÚOSZ titkárságára várják. A cím: MÚOSZ – Szegő Tamás-díj – 1064 Budapest, Vörösmarty utca 47/a.).

A díj átadása 2014. október 3-án, Szegő Tamás születésnapja utáni pénteken lesz. A díjazott az alapítvány 100 000 Ft összegű ösztöndíját nyeri el, a döntést a Dr. Szegő Tamás-díj kuratóriuma hozza.

(A pályázati határidő: szeptember 3.)

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.