Rezsicsökkentés?

Isten bizony, ezúttal nem a rezsicsökkentés miatt vettem elő a régi csekkeket. Hanem azért, mert én speciel rosszul bírom a meleget, és mindig várom a fűtési szezon végét, mert távfűtéses lakásomban nincs hőszabályozó, tehát a busás fűtési díj nagy részét a nálam mindig nyitott ablakon vagyok kénytelen kidobni.

2014. április 16., 16:58

Most kaptam meg az éves tájékoztatót, amelyből kiderül, hogy már nem úgy van, mint régen: a távfűtési szezon nem október 15-től április 15-ig tart, hanem két hónappal tovább, szeptember 15-től május 15-ig (és persze már szó sincs olyanról, mint egykor, hogy 12 fok alatt fűtenek).

A számlához csatolt levélből az is kiderült, hogy ez a törvényi előírás.

Most tekintsünk el attól, hogy országunk időjárása mit tesz szükségessé, és attól is, hogy az általános felmelegedés mennyire érint bennünket. Elővettem a tavalyi csekkeket – hát kiderült, már akkor is így volt, úgy látszik nem figyeltem erre fel. De a 2012-es számlákon még a „régi” rendszer szerint fizettünk. Nem tudom tehát, mikor hozták a törvényt, amely miatt immár nem 6 hónapra kell fizetni az alapdíjon kívüli, igazi fűtésszámlát, de az biztos, hogy eléggé új dolog ez – mondhatni egyidős a rezsicsökkentéssel.

Csak egy kérdésem lenne: ha eddig 20 százalékkal csökkent a távfűtésért fizetett számlám – nem vagyok egy matekzseni, nem tudom kiszámítani –, de hat helyett nyolcszor kell fizetni az így is eléggé borsos összeget, akkor most nőtt vagy csökkent az összeg, amelyet fizetnem kell?

B. Varga Júlia