Nagy baj lehet abból, ha dr. Google-hoz fordul

Az elmúlt tíz évben a korábbiakhoz képest nagyon megváltozott az emberek hozzáállása a gyógyuláshoz, gyógyításhoz, a legtöbben felkészülten és gyakran biztosnak hitt diagnózissal mennek el az orvoshoz, miután „konzultáltak” dr. Google-lal.

2016. június 1., 13:36

Ennek előnye és hátránya is van: az mindenképpen jó, hogy az emberek tájékozódnak és aktívan tesznek annak érdekében, hogy mielőbb meggyógyuljanak, de az orvosok nem örülnek, ha valaki kész diagnózissal érkezik – írja a

Híradó.hu.

Ambrus Anikó családorvos szerint a kész diagnózis kényelmessé teheti az orvost, aki ezáltal esetleg nem gondolja át a lehetséges egyéb okokat, és így később derül ki a valóság.

A rutinos szakember persze ezt tudja kezelni, meghallgatja a páciens által hozott diagnózist, de leginkább a tünetekre, panaszokra és természetesen a beteg egészére koncentrál – tette hozzá.

Az persze egyáltalán nem baj, ha az ember érdeklődő, utánaolvas a betegségének, de sajnos sok a téves információ a neten, tehát vagy megbízható forrásból kell tájékozódni, vagy olyan kompetens személy segítségét kérni, akiben megbízik az illető – mondta Ambrus Anikó.

A legrosszabb, ha az internetes kutakodás után téves diagnózist állít fel a beteg, és emiatt nem vagy későn kerül orvoshoz, esetleg akkor már sokkal rosszabb állapotban – mondta a háziorvos.