Maszkban is feloldható lesz a képernyőzár

Új fejlesztéssel rukkolt elő az Apple. 

2022. február 18., 10:27

Szerző:

Az Apple márciusban megjelenő új frissítése lehetővé teszi az iPhone feloldását Face ID-vel, akkor is, ha közben maszkot viselünk – számolt be a Bloomberg nyomán a Noizz.

Az Apple úgy tűnik, igazodik a járványhelyzethez és a pandémia miatt kialakult egyik „telefonos problémára” már megoldást is talált. Az Apple következő iPhone-szoftverfrissítése lehetővé teszi, hogy

akkor is fel tudjuk oldani a telefonunkat a Face ID segítségével, ha maszkot viselünk.

A nagy kérdés természetesen a hír után már csak az, hogy mikorra várható ez a forradalmi újítás, de az Apple erre is megadta a választ.

A maszkhoz igazított újítást tartalmazó iOS 15.4 valószínűleg március első felében fog berobbanni.

A tavalyi évben egyébként az Apple már piacra dobta az Apple Watch-ra kiterjedő fejlesztését, miszerint a felhasználók akkor is használhatják a Face ID-t, ha maszkot vagy napszemüveget hordanak. Továbbá március elejére egy új, olcsóbb iPhone és egy új iPad bemutatását is tervezi az Apple, amit egy csomó újdonság követi majd az év folyamán – írja a cikk.

(Kiemelt kép: 2022.01.14. Egy maszkot viselő utas mobiltelefonját használja Moszkvában, Oroszországban. Fotó: Evgeny Odinokov / Szputnyik via AFP)