Magyarország 2015: csontig

Megszületett. Halleluja! Megszületett annyi év meddő várakozás és vágyódás után a NER kormányának legújabb nemzeti konzultációja. Mint eddig is megannyi fontos, a nemzet életét és sorsát alapjaiban befolyásoló kérdésről.

2015. április 27., 11:12

Nem, ön téved. Nem a választási törvényről. Nem a Paks II.-ről. Nem is a vasárnapi bolt nyitva tartásról, azaz inkább bezárásról. De nem is az oktatásról, a gyerekeink jövőjéről, és nem is az egészségügyről a szüleink életéről. Nem is a nyugdíjunkról. Egyszóval nem ezekről a marginális, a NER számára piszlicsáré ügyecskékről. Hanem egyenesen arról, ami a legfontosabb és legégetőbb a nemzet életében. Az idegenrendészetről.

Ami igaz, az igaz. Erről a kérdésről már többször került szó viharos történelmünk során. Emlékezetes módon éppen 1941-ben, amiről legutóbb egy nemzeti érzelmű történészünk emlékezett meg. Osztott sikerrel.

Most azonban másról van szó. Sorskérdésről. Ahogyan ennek a milliárdos költségű, nemzetiszínű kérdőívnek a dizájnos szövegéből kikeríthető: vakulj paraszt!

Nemzeti evidenciaként, a nemzet nagytekintélyű tudós társasága, a Professzorok Batthyány Köre, amely eleddig a nemzet minden fundamentális sorskérdéséről komoly és megfontolt véleményt nyilvánított, aminek eredményeképp kis hazánk hajója minden Scyllák és Charybdisek között is vidáman siklik az egyetértés tengerén (Mare Consensio), ezúttal is megnyilvánult a nemzeti távirati iroda (NTI) közleményében.

Ebben a tekintetes tudós társaság erős közbizalmat, valamint a nemzet egységét és a kormány erőteljes megtámogatását igényli a nemzettől. Méghozzá azért, mert vannak ugyan súlyos hibák (!), mint pl. a földek és a bróker botrány, „de ezek mintha belesimulnának a háttérzajba, amit jelentéktelen badarságok keltenek”.

Ezek a jelentéktelenségek annyira jelentéktelenek és badarságok, hogy én is csak szemlesütve, égő orcával merészelem elősorolni azokat, amiket annak vélek a magam egyszerű eszével: Paks II, M4, EU-pénzek letiltása, civil társadalom megnyomorítása, felsőoktatás szétrombolása, az egészségügy összeomlása, Fidesz-ficsúrok urizálása, belvárosi ingatlan panamák, a kormány és pártjának totális erkölcsi hitelvesztése, a társadalom vasárnapi életének szétzúzása, stb. Sajnos most nem jut több eszembe.

Ezzel szemben a tekintetes tudós társaság, amely ezeket jelentéktelen badarságoknak minősíti, Magyarország legsúlyosabb problémájának nyilvánítja az illegális bevándorlás növekedését, a külvilágban zajló keresztényirtást, Magyarország új szerepvállalását az arab világ konfliktusaiban, valamint az ország szuverenitásának esetleges elvesztését a tervezett Transzatlanti Szabadkereskedelmi megállapodásban.

Ezzel a nyilatkozattal a tekintetes tudós társaság csontig benyalt (pardon!) a kormánynak és nemzeti dizájnos kérdőívének. Ismerve őket, eddig sem számíthatott ez a nemzet másra. Amilyen az ország, olyan a Batthyány Köre. Csak tudnám, hogy miért feledkeztek meg első (szent) királyunk intelmeiről? Ha egyáltalán ismerik.

Azt azért állampolgári jogomon nehezményezem (ha ez még megtehető), hogy ez a tekintetes tudós társaság annak a Batthyány családnak a nevét használja ilyen nemtelen nyilatkozatokra, amelynek jeles tagját a magyar civil önfeláldozás jelképének tarthatjuk, és aki az első független magyar kormány mártír miniszterelnöke volt.

Pfuj!

Kuthi Csaba
Tállya

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.