Libamájkrémes kutyafagyi

2014. augusztus 19., 10:03

„Tihanyi levendulaszörp és májas kutyafagyi kapható.” Ezt nem valamelyik Lázár Ervin-mesekönyvben olvastam, hanem az újlipótvárosi La Mimosa Tortaszalonban. Egy igazi családias hely, ahol még a négylábú kedvenceknek is felszolgálnak csemegéket. A bejárat előtt kerek asztalok, külön székecskék, katicabogaras napernyő a kicsiknek, friss vizestálka a szomjas kutyavendégeknek.

A tulajdonos, Oblat Dávid, és felesége, Oblat Ildikó egy éve nyitották meg a helyiséget.

A La Mimosa egyik különlegessége az egészséges makrobiotikus sütemények, amelyek Cserjés Panka makrobiotikus szakértő receptjei alapján készülnek.

Oblat Dávid egyébként annak idején jogi egyetem mellett cukrászatot tanult, és a fagylaltkészítés lett a szenvedélye. Első fagyizóját Zuglóban nyitotta, amelynek mára több száz törzsvendége van. Ott születnek meg a La Mimosában is árusított művészi édességek. Dávid még mindig maga alkotja fantáziafagylaltjait. Van ibolya- és levendulafagylalt, narancsos marcipán, mentás málna. Tuti befutó a Lúdláb fagyi: a meggy- és rumospiskóta-rétegeket főzött kakaós csoki borítja. Emellett alkalmi különlegességek is rendelhetők itt. Oblat Ildikó esküvői tortákat tervez, olyan elegánsakat, amelyeket aranylakodalmon is emlegethetnek majd.

Amikor Oblaték megnyitották a La Mimosát, észrevették, hogy a környéken rengeteg a kutya, a közelben kutyafuttató is van. A hancúrozás után pedig az ebeknek is jóleshet egy kis hűsítő finomság. Például a libamájkrémes kutyafagyi. Ráadásul a tölcséres nyalánkságot ingyen adják, így a bejárat előtt sokszor tülekednek a blökik, berángatva gazdájukat a cukrászdába.

Tavaly a Pozsonyi Piknik ötödik születésnapjára alkották meg Oblaték a gyöngytortájukat. Abban annyi földi jó van, hogy felsorolni is nehéz. A kulináris gyöngyszem az idei utcafesztiválnak is zamatos ékessége lesz.

Sándor Zsuzsanna