1,3 millió forintnyi összeget fizet egy cég azoknak, akik hagyják magukat megfertőzni a koronavírussal

2020. március 9., 17:25

Szerző:

Az idővel versenyt futva keresik a kutatók a koronavírus ellenszerét. A vakcina elkészítéséhez emberkísérletekre is szükség van, amelyekhez önkéntesek jelentkezését várja a Hvivo nevű brit cég – írja a Daily Star nevű brit bulvárlap nyomán a 24.hu.

A Hvivo 3500 fontot (kb. 1,3 millió forintot) fizet 24 önkéntesnek, akik hajlandók részt venni a kísérletben. A résztvevőket a koronavírus két veszélytelenebb, a 0C43, illetve a 229E törzsével fertőzik meg, majd kipróbálják rajtuk a hatásosnak vélt vakcinákat.

A résztvevők egy kelet-londoni laboratóriumban, két hétre szigorú karanténba kerülnek, a külvilágból senkivel sem találkozhatnak. A kísérlet ideje alatt nem csinálhatnak semmit, ami fizikailag megterhelő lenne a szervezetükre, és szigorú diétán tartják őket. 

Az egészségügyi világszervezet (WHO) információi szerint jelenleg húsz különböző koronavírus-vakcina fejlesztése zajlik párhuzamosan. A cég, amelyik először talál majd gyógymódot a világjárványt megfékező szerre, felfoghatatlanul hatalmas profitot kaszálhat majd.