Az űrkutatásért felelős miniszteri biztos odacsapott egyet a baloldalnak és a fiataloknak a klímakérdés kapcsán

2020. január 4., 19:10

Szerző:

Baloldali, magukat zöldnek nevező politikai pártok teljes mértékben szakmaiatlanul használják fel a klímakérdést azért, hogy a hatalom közelébe jussanak – közölte Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos az M1 pénteki esti műsorában. A beszélgetést a 444 vette észre.

– Az, hogy mennyire kontraproduktív, amit a baloldal művel, azt Kína példáján lehet lemérni

– jelentette ki a miniszteri biztos. Példaként említette, hogy ott most visszaesett a megújuló energiaforrások támogatása. Hozzátette, elindult a Greta Thunberg-jelenségre adva egy politikai reakció, és sok kínai hírportál már úgy beszél a klímaváltozásról, mintha az egy nyugati klímahiszti lenne.

– Nagyon nagy baj lesz abból, hogyha a baloldali őrjöngésnek az az eredménye, hogy Kína visszafordul

– állapította meg.

Ferencz Orsolya szerint generációkat uszítanak egymás ellen. Most a boomer-generációt divat hibáztatni, vagyis a 1946–64 között született személyek csoportját.

– Egy olyan generáció hibáztatja őket azért, amilyen állapotban most a Föld van, akik egyébként a legnagyobb fogyasztók, pont a multinacionális cégek reklámkampányának első számú célközönsége

– mondta. Ez szerinte az a generáció, amelyik a világ nyugati felén „már hozzászokott a küzdelem nélküli jóléthez”. 

A politikus úgy véli, a fiatalok egy része magát a problémát sem érti.

– Gondoljunk bele, hogy mennyire szeretik a technikát használni, akár a zsebükben lapuló okostelefont, amelyik 24 órában ellátja őket a világ globális internetén (sic!) elérhető információkkal. De nem gondolnak abba bele, hogy egy ilyen elektronikai eszköz milyen környezetszennyező lábnyomot hagy maga után. És amikor mondjuk negyedévente, félévente vagy évente lecseréli valaki, pusztán azért, mert divatból cserélni illik a generációjában ezeket a készülékeket, az miféle milyen környezeti terhelést jelent

– magyarázta a miniszteri biztos.