Kiderült min múlik, hogy milyen magas az ellenanyagszintünk oltás után

Egy friss tanulmány szerint két dolgon múlik.

2021. december 1., 20:48

Szerző:

A nem és a kor határozza meg döntően azt, hogy milyen magas ellenanyagszintet eredményez a szervezetben a Pfizer/BioNTech két vakcinája. Kiderült az is, hogy hat hónap után gyorsan csökken az antitestek száma mindkét nemnél és minden korcsoportban, így nagyon fontossá válik az emlékeztető oltás felvétele – írta a Portfolio.

A Texasi Biomedikai Kutatóintézet az olaszországi Veronai Egyetemmel működött a tanulmányuk az elkészítésében, amelyből kiderült, hogy két Pfizer-vakcina után az antitestek értéke magasabb a nők és a gyermekek esetében, mint a férfiaknál. A legalacsonyabb mértéket pedig a 65 év feletti férfiaknál mérték. a 65 évnél fiatalabb oltott férfiak körében csaknem kétszer magasabb volt az antitestek száma, mint a 65 évnél idősebbeknél.

Továbbá kiderült, hogy az antitestszám 6 hónap leforgása alatt a felére csökken mindenkinél.

A tanulmány rámutatott arra, hogy minden felnőttnek fontos az emlékeztető oltás beadása az antitestszám szinten tartása érdekében.

(Kiemelt képünk illusztráció. fotó: Mészáros János / MTI)

 

Keserű igazságot tárt fel a Pesticide Action Network Europe által készített tanulmány: az európai polgárok egyre inkább ki vannak téve az úgy nevezett PFAS (poli- és perfluoralkil) vegyületeket tartalmazó „növényvédőszerek” koktéljainak. Ezeket a vegyi anyagokat szándékosan permetezik az élelmiszernövényekre, így a friss gyümölcsök és zöldségek közvetlen és rendszeres kitettséget jelentenek a fogyasztók számára. A PAN Europe és a Magyar Természetvédők Szövetsége a PFAS-vegyületeket tartalmazó peszticidek betiltását szorgalmazza.

Elképesztő sebességgel fejlődik a kínai hadipar: ellephetik a világot a kínai fegyverek. Ez esetben is másolatokról van szó, és Kínai kormány arról is gondoskodott, hogy online „webshopon” meg is lehessen vásárolni a kínai fegyvereket.