Két sportkocsiját és kövér bankszámláját sirathatja a nagypályás importőr

Több mint 2 millió dollár értékben importált hamis termékeket Kínából Bryan A. Poole. A 28 éves férfi saját cégén és az interneten keresztül kereskedett, amiért a bíróság 3 év börtönbüntetésre ítélte.

2009. szeptember 29., 19:39

A Washington állambeli Oak Harborban élő Poole-t a Bevándorlási és Vámhivatal fogta el egy bejelentés alapján. Kezdetben csak tanúnak gondolták a 28 éves férfit, ám a nyomozás során kiderült, hogy ő maga az elkövető. Az ügy felgöngyölítése során a hatóságok rájöttek: a férfi 70 konténernyi hamis árut hajóztatott be az országba, összesen 2 millió dollár értékben. A hamis áruk között 3177 hamis Bowlex márkájú kondicionáló gépet, 1854 darab formatervezett turmixgépet, több száz hamis North Face hátizsákot és több száz kalóz DVD lemezt találtak - írj a blog.settlepi.com.

A férfi a hamis termékeket saját cégén, a ZMP Enterprises-on keresztül értékesítette, de a termékek feltűntek az eBay online aukciós oldalain is, ahol eredetiként kínálta az árukat. A nyomozás szerint az árukat Kínából rendelte meg Poole, aki most 3 éves börtönbüntetése mellett a bíróság által elkobzott két sportautóját és 30 ezer dolláros bankszámláját is sirathatja – olvasható a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület hírlevelében.